400 årsverk kan forsvinne i Posten

Postens Østlandsterminal.
Postens Østlandsterminal. Foto: Morten Holm / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Posten ønsker å slå sammen A- og B-post og vil legge ned postsorteringen ved flere terminaler. Endringene vil trolig gjøre 400 årsverk overflødige.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ifølge Dagbladet håper Posten å få forslaget godkjent i Stortinget før sommeren. Planene innebærer blant annet at dagens ti terminaler som sorterer brev, skal kuttes ned til tre.

– Sentraliseringen er helt nødvendig for å møte nedgangen i antall brev som sendes. Det er halvert siden 1999, og hvis vi lukker øynene og håper at det skal gå over, vil det møte oss veldig kraftig i framtida. Derfor ønsker vi å være i forkant, sier pressesjef John Eckhoff i Posten Norge.

Det foreslås å kutte ut brevsortering på terminalene i Bergen, Stavanger, Trondheim, Stokke, Evenes, Hamar og Molde i 2017. Østlandsterminalen, Bodø og Tromsø foreslås videreført. Posten vil også slå sammen A-post og B-post, og heller ha to dager på seg på å levere alle brev.

– Behovet for over natten-levering av brev er kraftig redusert, fordi mange benytter seg av digitale tjenester, sier Eckhoff.

560 ansatte, fordelt på 400 årsverk, kan miste jobben dersom endringene gjennomføres, skriver Dagbladet.