Storbrann i metallfabrikk i Berlin

Det har brutt ut en brann i en metallfabrikk i Berlin. Brannvesenet advarer om giftig røyk. Foto: Christoph Soeder / DPA via AP / NTB
Det har brutt ut en brann i en metallfabrikk i Berlin. Brannvesenet advarer om giftig røyk. Foto: Christoph Soeder / DPA via AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det brenner kraftig i en fabrikk tilknyttet et tysk våpenselskap i Berlin. Brannvesenet advarer om giftig røyk og fire etasjer av bygget er helt overtent.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Brannen startet i førsteetasje i et fabrikkbygg i Lichterfelde, sørvest i den tyske hovedstaden. Et teknisk rom i etasjen ble helt overtent, og brannen spredte seg derfra, ifølge en talsperson for brannvesenet.

– Bygningen er nå fullstendig overtent i fire etasjer, sier talsperson Adrian Wenzel til den tyske avisa Bild.

Han forteller at det ikke er mulig å ta seg inn i bygningen. Et brannmannskap på nesten 130 jobber på stedet.

– Vi slukker kun fra utsiden. Det er ikke lenger mulig å få kontroll på brannen på innsiden av bygget, sier Wenzel.

Det er også flere kjemikalier lagret i bygget. Brannvesenet har sendt ut varsel om farlig røyk og bedt innbyggere om å holde dører og vinduer stengt.

– Vi kan bekrefte at kjemikalier også brenner i bygningen. Svovelsyre og kobbercyanid lagres i bygningen. Det er også en mulighet for at hydrogencyanid vil slippes ut i lufta sammen med røyken, skriver brannvesenet i varselet.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Bild skriver at fabrikken hører til konsernet Diehl og at datterselskapet Diehl Defence, som er partner med det tyske forsvaret, også har et av sine hovedkontorer i samme gate.

Diehl Defence produserer blant annet luftvernet IRIS-T, som er i bruk i Ukraina.

Ifølge talspersonen er det ikke meldt om noen personskader, og alle personer i området ble evakuert.