Amerikanere utslitt av presidentvalget

Flere amerikanere er blitt utslitt av den hatefulle tonen i den amerikanske valgkampen. Foto: Rick Wilking / Reuters / NTB scanpix.
Flere amerikanere er blitt utslitt av den hatefulle tonen i den amerikanske valgkampen. Foto: Rick Wilking / Reuters / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Få dager før presidentvalget sier et flertall av USAs befolkning at de er blitt stresset over valgkampen, som beskrives som en av de mest hatefulle noensinne.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Amerikanske psykologer opplever at mange bekymrer seg over framtiden som følge av den harde tonen mellom Donald Trump og Hillary Clinton.

– Folk er alltid litt stresset under valg, men jeg har aldri sett at det har vært så ekstremt, sier psykolog Judi Bloom, som opererer i Los Angeles-området.

Ifølge en meningsmåling fra Harris Poll på vegne av den amerikanske psykologforeningen er over halvparten av amerikanerne stresset over valgkampen.

– Det er en veldig negativ valgkamp, med kandidater som beskylder hverandre for å lyve, og som sier at valget er rigget. Det skaper en følelse av håpløshet, og at «dette er slutten, min venn», sier Bloom.

– Jeg hører mange si at de skal flytte til Canada, legger hun til.

Les også: Trump: – Meningsmålingene er forfalsket

Amerikanske medier: Krise for Trump

Senator: FBI-sjefen kan ha brutt loven