Trump: – USA er et skadd land

Donald Trump under talen han holdt på en konferanse for produsenter av skifergass i Pittsburgh i Pennsylvania torsdag. Foto: Jonathan Ernst / Reuters / NTB scanpix
Donald Trump under talen han holdt på en konferanse for produsenter av skifergass i Pittsburgh i Pennsylvania torsdag. Foto: Jonathan Ernst / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Opptøyene i Charlotte viser at USA er et skadd land, mener Donald Trump. Én person er skutt og såret og 44 pågrepet i nye opptøyer etter at en svart mann ble drept av politiet i byen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Trump stilte sin nasjonale diagnose i en tale i Pittsburgh i Pennsylvania torsdag. Her tok han også til orde for en ny landsomfattende plan for å bekjempe kriminalitet.

– Dette er en nasjonal krise, erklærte Trump.

Han etterlyste også en sterkere følelse av fellesskap i USA. Lovlydige afroamerikanere er dem som lider mest når svarte demonstranter bruker vold, mener den republikanske presidentkandidaten.

Les også: Nobelprisvinnere frykter Trumps klimaskepsis

Opptøyene i Charlotte brøt ut etter at en svart mann ble skutt og drept av en svart politimann tirsdag. Politiet mener mannen bar våpen, men familien hans avviser dette og sier det var en bok han holdt i hånden.

Hendelsen er den siste i en lang rekke hvor svarte menn er blitt skutt av amerikansk politi under omstendigheter som har utløst skarp kritikk av politiet. I Charlotte har myndighetene innført unntakstilstand etter at flere titall mennesker er skadd i sammenstøt mellom politi og demonstranter de siste dagene.

Les også: Statistikkguru spår Clinton-seier