Vrakrester sjekkes mot savnet fly

Artikkelen fortsetter under annonsen

Vrakrester funnet ved ei øy øst for Madagascar blir undersøkt i forbindelse med Malaysia Airlines-forsvinningen fra i fjor.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Fakta om Malaysia Airlines MH370

* Fredag 7. mars klokka i fjor forsvant Malaysia Airlines MH370 på vei fra Kuala Lumpur til Beijing.

* Om bord i flyet, en Boeing 777, var 227 passasjerer og 12 besetningsmedlemmer.

* Det ble ikke oppfanget noe nødsignal. Ingen vrakrester er funnet. Ingenting tyder på at noen om bord i flyet hadde et motiv for å kapre det.

* Letingen ble konsentrert om et havområdet på 60.000 kvadratkilometer sør i Indiahavet, da satellittdata indikerte at flyet fløy sørover etter å ha avveket fra ruta.

* Letingen, som ble ledet av Australia, dekket 40 prosent av området.

* Malaysiske myndigheter har fått kritikk, spesielt fra kinesisk hold, for håndteringen av forsvinningen

– Det er altfor tidlig å si om det er MH370 eller ikke. Vi fant vrakdelene i morges, sa Christian Retournat i det franske luftforsvaret på øya Reunion til CNN onsdag.

Flygingen MH370 forsvant etter avgang fra Kuala Lumpur i Malaysia i mars i fjor. Målet for flygingen var Beijing, og det er fortsatt uklart hva som skjedde da flyet forsvant.

Det ble ikke oppfanget noe nødsignal fra Boeing 777-maskinen, som hadde 227 passasjerer og 12 besetningsmedlemmer om bord.

Forsvinningen er fortsatt et stort mysterium, og satellittdata har indikert at flyet satte kursen rett sørover etter å ha avveket fra ruta fra Kuala Lumpur til Beijing.

Det er en to meter lang vingeklaff som nå er funnet i Indiahavet, og som sjekkes av eksperter på den franske øya Reunion.

– Jeg har studert hundrevis av bilder og snakket med kolleger. Og vi tror alle det er at vingedelen kan stamme fra en Boeing 777, sier den tidligere flygeren og luftfartseksperten Xavier Tytelman ifølge avisen The Telegraph.

– Vi kan ikke si det for sikkert, men vi tror det er en sjanse for at dette kan stemme. Om noen dager kan vi ha svaret, sier han.