Opprørere innleder Aleppo-offensiv

Røyk stiger opp fra al-Sakhour etter luftangrep mot de opprørskontrollerte områdene i den syriske storbyen Aleppo i april. Syriske styrker omgrupperer nå i de vestlige områdene av millionbyen. Foto: Abdalrhman Ismail / Reuters / NTB scanpix
Røyk stiger opp fra al-Sakhour etter luftangrep mot de opprørskontrollerte områdene i den syriske storbyen Aleppo i april. Syriske styrker omgrupperer nå i de vestlige områdene av millionbyen. Foto: Abdalrhman Ismail / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

En allianse av opprørs- og islamistgrupper hevder de har innledet en større kamp for å ta kontroll over Syrias største by Aleppo.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kunngjøringen kommer etter at opprørerne lørdag klarte å lage en forsyningslinje inn til en beleiret del av byen, i det som ble omtalt som ett av de største tilbakefallene for syriske myndigheter siden konflikten startet i mars 2011.

– Vi kunngjør begynnelsen av en ny fase for å frigjøre Aleppo, skriver alliansen av opprørs- og jihadistgrupper i en uttalelse.

Gruppen kaller seg for «erobringshæren» og hevder de har doblet styrkene sine.

– Vi kommer ikke til å hvile før vi heiser erobringsflagget over Aleppo, heter det i uttalelsen.

I dag er Aleppo delt mellom regimet i vest og en rekke ulike opprørsgrupper i øst, samt den kurdiske militsen YPG i nord. Etter regjeringens russiskstøttede offensiv i vinter, har opprørerne bare hatt én forsyningsrute til byen, men lørdag klarte de altså å åpne en ny rute inn.