Bjørgen overbeviste med seier i Sverige

Marit Bjørgen
Marit Bjørgen Foto: Adam Ihse/tt / NTB scanpix

Etter over én måned borte fra verdenscupen knallet Marit Bjørgen (36) til med en kruttsterk seier på 10-kilometeren i Ulricehamn.

Seieren var Bjørgens 22. i et verdenscuprenn i Sverige. Like mange seirer har 36-åringen på finsk grunn.

– Fantastisk stemning

Bjørgen slo finske Krista Pärmäkoski på 2.-plass med 10,7 sekunder på distansen i fri teknikk.

Seieren var Bjørgens nummer 104 totalt i verdenscupen. Det skjedde foran flere titalls tilskuere på stadion i Ulricehamn.

- Fantastisk stemning. Litt som VM i Holmenkollen i 2011. Hit må det legges flere renn, sa Bjørgen til SVT.

– Litt usikker

Bjørgen var ikke sikker på formen før start. Etterpå var det en lettet utgave som snakket med den svenske statskanalen.

- Jeg var litt usikker siden jeg har vært hjemme og trent i fem uker. Det kjentes veldig bra ut, og kroppen var lett og fin, sa Bjørgen.

Sveriges Charlotte Kalla viste også gryende form og ble nummer tre. Det var hennes andre pallplass så langt i sesongen. Hun ble slått med 24,9 sekunder av Bjørgen. Halvveis var hun bare sju sekunder bak Bjørgen.

Tilbake etter avbrekk

Astrid Uhrenholdt Jacobsen var også tilbake etter et lengre konkurranseavbrekk og ble nummer fire. Hun ble hektet av med 25,7 sekunder av veteranen fra Rognes i Sør-Trøndelag. Jacobsen har trent mye for seg selv på Gålå de siste ukene.

For Jacobsen var rennet viktig. Dette betyr at hun igjen er med for fullt i kampen om å få gå flest mulig distanser for Norge i VM.

Weng på 6. plass

Tour de Ski-vinner Heidi Weng endte på 6.-plass. Hun kom 34,0 sekunder bak Bjørgen. Ragnhild Haga på 5.-plass var 1,7 sekunder raskere enn Weng.

Bjørgen gikk sitt siste verdenscuprenn i franske La Clusaz. Da ble hun nummer to. Også det løpet var en 10 kilometer i fri teknikk.

Bjørgen var ikke med i Tour de Ski. Seieren i Ulricehamn viste at hun er i god rute fram mot VM i Lahti senere i vinter.