– Deila en guttunge i de voksnes verden

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ronny Deila er i knallhardt vær etter nytt tap mot Molde torsdag. Fredag venter ny trening og nye intervjuer. Nordmannen nekter å gjemme seg bort.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Han våknet til røff kritikk i avisene fredag, men 40-åringen biter tennene sammen og stiller opp der andre hadde sendt assistenten. De mange innringingsprogrammene på radio i Glasgow har endret karakter de siste ukene. Det er stadig hardere skyts mot Deila. Det kom fram på Clyde-stasjonene torsdag etter kampen.

Les også: Deila:– Skal jobbe hardt for å snu dette

Da NTB kjørte taxi fra Celtic Park torsdag, var sjåføren en mann på 40 år med sesongbillett på Celtics kamper.

– Jeg liker Deila som person, men han er en guttunge i de voksnes verden. Han ble ansatt fem år for tidlig. Han er ferdig til jul. Det er synd å si det, men slik tror jeg der blir, sa taximannen.

Slik er det mange i Glasgow som nå ser på Deila.

Celtic er blitt en selgerklubb i det siste. Den kjøper billig og ofte begrenset, og manageren må ta støyten.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Dødt

Onsdag var det den årlige fyrverkeri-kvelden i Glasgow. Daily Record tok ikke uventet et tittelgrep etter tapet: «Glem fyrverkeriet. Celtics europaliga-ambisjoner har gått opp i røyk».

«Det var en marerittkveld mot et norsk lag på sjetteplass i sin egen nasjonale liga. Deila har ikke lært seg kunsten å forsvare seg på dette nivået», skriver avisen.

De peker på at Celtic har sluppet inn hele 37 mål på 24 kamper i europacupene under Deila. Begge Moldes mål kunne vært avverget, men Celtic har ikke kommet seg over at midtstopperparet Virgil van Dijk og Jason Denayer forsvant i høst.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Celtic har vunnet åtte av 24 Europa-kamper under Deila, flere av seirene kom mot meget svak motstand.

Les også: Kun seier godt nok for Deila

Bom?

Deila la 50 millioner kroner på bordet for Jozo Simunovic. Han har stort sett vært skadd (ut etter fem minutter mot Molde) siden overgangen fra Dinamo Zagreb.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Der satt han en del på benken.

Skeptikerne stiller spørsmålet om hvorfor Deila satset på en ung Balkan-spiller i stedet for en erfaren veteran med pondus fra større ligaer?

Svaret ligger kanskje midt mellom. Deilas klubb vil hente unge spillere og så selge dem dyrt (van Dijk), men manageren må selv også sette foten ned når det er snakk om nøkkelroller i laget.

Her virker det som Deila ikke har funnet nøkkelen etter snart halvannet år i klubben.

Celtic kan fortsatt gå videre i europaligaen, men det er lite sannsynlig. Laget er lekk defensivt, ikke minst på dødballer.

Deila vant to titler i sin første sesong i Skottland. Han har mislyktes to ganger i mesterligakvalifisering. Det har kostet Celtic cirka 700 millioner kroner i inntekter.

Nordmannen har ikke hatt all verden å jobbe med av spillerkvalitet, men Deila må likevel ta en del av skylden.