Bjørgen ny trener på langrennslandslaget – Johaug jubler

Therese Johaug er glad for trenervalget.
Therese Johaug er glad for trenervalget. Foto: Geir Olsen / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Marit Bjørgen (44) og Pål Gunnar Mikkelsplass (63) er nye trenere for Norges kvinnelag i langrenn. Begge kjenner landslagsaktuelle Therese Johaug svært godt.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Norges Skiforbund (NSF) i en pressemelding at de tidligere skiprofilene hentes inn som assistenter under hovedtrener Sjur Ole Svarstad.

– Denne rollen var ikke i tankene mine for tre uker siden, men jeg er utrolig takknemlig for at Sjur Ole ringte meg og viste interesse. Så har det vært en prosess, og motivasjonen og engasjementet har bare vokst og vokst, sier Bjørgen.

VG omtalte nyheten først.

Erstatter Kveen

Stig Rune Kveen ga seg som landslagstrener for en måned siden. Verken Bjørgen eller Mikkelsplass har hatt mulighet til å ta en heltidsstilling, så de skal dele på jobben de neste to årene.

– Jeg er jo glad i langrenn, og det å få jobbe med dedikerte utøvere er jeg både kjempeglad og ydmyk for. Jeg har jo ingen trenererfaring på dette nivået, men sitter med mye kunnskap gjennom en lang karriere med opp- og nedturer, forklarer Bjørgen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Bjørgen er den mestvinnende langrennsløperen i historien med 114 verdenscupseirer, åtte OL-gull, 18 VM-gull og en haug med andre medaljer. Hun la opp i 2018.

Johaug-glede

På landslaget utgjorde hun i mange år en stjerneduo med Therese Johaug. De to er fortsatt nære venninner, og i tillegg var Mikkelsplass Johaugs personlige trener en lang periode.

– Bedre løsning enn en kombinasjon av Marit og Pål Gunnar kunne man ikke fått inn i trenerteamet. Begge har masse erfaring både som utøver og trener. De vet hva som skal til for å lykkes i mesterskap, og det er viktig nå inn mot VM i Trondheim. Dette var herlige nyheter for norsk kvinnelangrenn, sier Johaug til Dagbladet.

Hun er aktuell for en retur til landslaget, men har foreløpig ikke tatt en beslutning om comeback foran VM i Trondheim.