NTB erfarer: Slår sammen sprint og allroundlandslag i langrenn for menn – 11 løpere på lag

Iver Tildheim Andersen under 50-kilometeren i NM i mars. Neste år blir han landslagsløpet. Foto: Geir Olsen / NTB
Iver Tildheim Andersen under 50-kilometeren i NM i mars. Neste år blir han landslagsløpet. Foto: Geir Olsen / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ifølge opplysninger som NTB sitter med blir sprint- og allroundlandslaget i langrenn slått sammen til én gruppe kommende sesong.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ingen i ledelsen i Norges Skiforbund har svart på NTBs henvendelser. På kvinnesiden er det blitt operert med ett lag i flere år allerede.

Neste sesongs langrennslandslag skal ha blitt endelig spikret da langrennskomiteen i Norges Skiforbund hadde møte sist onsdag. Der ble også budsjettet for kommende sesong spikret.

Selve lagene blir offentliggjort i Oslo onsdag 24. april.

Sindre Bjørnestad Skar bekreftet søndag overfor Adresseavisen at han ikke er tatt med i neste sesongs lag. Etter det NTB erfarer går også veteranen Sjur Røthe ut av laget, men det er ikke gitt at han gir seg som langrennsløper. Røthe tar den avgjørelsen i løpet av april.

Tre nye kommer inn på laget. Johannes Høsflot Klæbo bekreftet fredag at han er med igjen, mens de to siste blir Ansgar Evensen og Iver Tildheim Andersen. VG skriver at de også sitter på de samme opplysningene om hvem som kommer på lag.

Både Evensen og Andersen har tidligere vært med på rekruttlandslagene.