Mathisen ute av sykehus etter stjernesmell

Branns Ulrik Mathisen i duell med Vikings Sondre Langås. Foto: Carina Johansen / NTB Foto: NTB

Viking og Brann delte poengene i et vestlandsderby preget av store sjanser og tøffe dueller. Brann-forsvarer Ulrik Mathisen måtte på sykehus.

Ole Didrik Blombergs utligning sikret at Brann tok turen opp vestkysten til Bergen med minst ett poeng i bagasjen. I første omgang hadde Lars-Jørgen Salvesen ført Viking i ledelsen.

Ulrik Mathisen ble kjørt på sykehus etter en duell med Sondre Langås. Senere søndag kveld fikk Bergensavisen opplyst at han er skrevet ut.

Brann kjørte på i leting etter seiersmålet på tampen, men måtte ta til takke med det ene målet, og dermed det ene poenget.

– Vi fikk et konstant trykk mot oss. De ruller på og ruller på, men vi forsvarer oss bra, saViking-trener Bjarte Lunde Aarsheim etter kampen.

Poengdelingen betyr at begge lagene står med fem poeng etter tre kamper spilt. Oppgjøret var preget av rekke tøffe dueller.

– Det var mange dueller og høy tenning, men det er sånn det skal være mellom Brann og Viking, sa målscorer Blomberg til rettighetshaver TV 2 med et står under øyet.

Til sykehus

På tampen av kampen ble Mathisen liggende nede etter en skummel duell med Sondre Langås. Repriser viste at unggutten landet stygt etter en allerede hard trøkk. Han så ut til å miste bevisstheten, og medisinsk hjelp ble tilkalt umiddelbart av både dommer og spillere.

Mathisen klarte imidlertid å reise seg og gå av banen for egen maskin.

– Det er en forferdelig smell, sa TV 2s kommentator Morten Langli.

– Det så ikke bra ut i det hele tatt, føyet ekspertkommentator Solveig Gulbrandsen til.

Brann-trener Eirik Horneland opplyste at det gikk bra med Mathisen.

– Han var litt borte vekk i garderoben, men han husker resultatet, når han er født og hvor han var. Han bare husker ikke hva som skjedde, sa han.

TV 2-programleder Jan-Henrik Børslid opplyste på direkten at Mathisen var på vei til sykehus for en sjekk.

I lørdagens østfoldoppgjør mellom Fredrikstad og Sarpsborg ble førstnevntes Morten Bjørlo liggende nede etter en tøff duell med Sarpsborgs Jeppe Andersen.

Salvesen fikset ledelse

Brann tok tidlig grep om kampen, og allerede i det første minuttet smalt det i stolpen til Vikings målvakt Patrik Gunnarsson. Målet hadde imidlertid ikke stått da Bård Finne ble avvinket for offside.

Det ble han ikke da han sju minutter senere satte ballen i tverrliggeren etter en nydelig stikker fra Ole Didrik Blomberg.

Gunnarsson var nære på å gi bort en scoring da han rotet bort en pasning fra Sondre Langås, men islendingen slapp med skrekken.

Lars-Jørgen Salvesen åpnet scoringsprotokollen da han nikket inn 1–0 etter 21 minutter. Joe Bell serverte et prikkfritt innlegg til spisskjempen, som slo både Japhet Sery Larsen og Ruben Kristiansen i lufta og styrte ballen forbi Brann-keeper Mathias Dyngeland.

– Det er et perfekt legg. Inn bak forsvaret, og Salvesen kan bare stange den inn. Forsvarsspillerne til Brann ligger strødd. De har ikke helt kontroll, sa TV 2s ekspertkommentator Solveig Gulbrandsen.

Brann-kaptein Sivert Heltne Nilsen måtte se et hodestøt stryke stolpen langt ut på overtiden av første omgang. Dermed sto det 1–0 i favør Viking idet lagene tok pause.

Omgangen var preget av en rekke tøffe dueller, og både Salvesen, Gunnarsson og Blomberg ble liggende nede etter ulike sammenstøt.

Slapt Viking-forsvar ga Brann-scoring

Finne fikk en enorm sjanse drøyt halvveis ut i andre omgangen. Blomberg spilte storscoreren fri i Viking-boksen etter en tabbe av Djibril Diop, men Finne maktet ikke å presse avslutningen mellom stengene.

Så kom utligningen omsider for gjestene da Blomberg utnyttet slapt forsvarsspill fra siddisene. En dårlig klarering fra Diop spratt ned foran målet, og både Diop, Gunnarsson og Sondre Langås ble stående og se på ballen.

Til slutt ble ballen klarert, men ikke lenger ut enn til Blomberg, som enkelt hamret inn utligningen mellom beina på Gunnarsson.

– Det er fullstendig kaos i forsvaret, sa TV 2-ekspert Solveig Gulbrandsen fra kommentatorboksen.

På tampen av ordinær tid rundet Finne keeper og trillet ballen i mål, men etter en VAR-sjekk ble målet annullert for offside. TV-bilder viste også at Ruben Kristiansen hadde rørt ballen med hånden i oppbygningen av angrepet.