Demonstranter forsøkte å ta seg inn på lukket Israel-kamp i Skien

Bildet viser den aktuelle fotballstadion Skagerak Arena, men fra en helt annen dag. Arkivfoto: Tor Erik Schrøder / NTB
Bildet viser den aktuelle fotballstadion Skagerak Arena, men fra en helt annen dag. Arkivfoto: Tor Erik Schrøder / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

I forbindelse med fotballkampen mellom Israel U19 og Norge U19 samlet over 100 demonstranter seg utenfor Skagerak Arena i Skien tirsdag ettermiddag.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kvalifiseringskampen var lukket for publikum, men likevel forsøkte demonstranter å ta seg inn på arenaen, skriver Telemarksavisa.

Demonstrasjonen, som var arrangert av «Hjerte for Palestina», startet ifølge avisen rolig, men omtrent en time inn i fotballkampen forsøkte demonstranter å ta seg inn. Politiet var til stede med gassmasker og skjold.

Underveis skal det også, ifølge Varden , ha blitt kastet stein og fyrverkeri mot politiet, som svarte med pepperspray.

Angrep TV 2-reporter

TV 2 melder at deres reporter på stedet ble lagt i bakken av demonstranter. Nyhetsredaktør Karianne Solbrække sier at TV 2 kommer til å anmelde hendelsen til politiet.

– De gikk løs på fotografen vår. Så skulle jeg dekke han, og ble selv lagt i bakken, sier TV 2-reporter Stein Akre til NRK og legger til:

– Jeg kan ikke huske sist jeg har blitt sabotert så mye på en demonstrasjon.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Initiativtaker skuffet

Janne Løken, som var en av initiativtakerne til demonstrasjonen, forteller til Varden at hun er veldig skuffet og lei seg.

– Det var overhodet ikke slik det skulle bli. Det startet på en veldig fin måte, med at vi fikk fram budskapet vårt. Men så eskalerte det i en veldig uheldig retning, sier Løken til avisen.

Hun kommenterer ikke angrepet på TV 2-journalisten, men demonstrasjonen som helhet.