Brækhus har lagt om treningen

Cecilia Brækhus trives om dagen og skal trene hjemme i Oslo foran VM-kampen mot Klara Svensson i slutten av januar.
Cecilia Brækhus trives om dagen og skal trene hjemme i Oslo foran VM-kampen mot Klara Svensson i slutten av januar. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Under sin trener Johnathon Banks skal Cecilia Brækhus forberede seg i ro og mak i hjemlige forhold i Oslo.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hun har ikke lenger sin base i Berlin, og det trives hun utmerket med. Brækhus har en og en halv måned til The Nordic Rumble hvor svenske Klara Svensson er motstander.

Det blir en kamp mellom The First Lady og The Swedish Princess hvor den norske bokseren setter alle fem VM-titler på spill.

– Vi blir værende i Oslo fram til kampen. Det er jo helt fantastisk å trene her og være blant sine egne folk, familie og venner. Det er utrolig deilig, og jeg har det så bra om dagen, sier Cecilie Brækhus til NTB.

– Hvilke styrker, svakheter har du sett hos Svensson?

– Vi kjenner hverandre veldig godt. Hun har et godt fotarbeid. Hun har hatt en bra amatørkarriere bak seg og er bra teknisk. Hun er ikke så fysisk sterk, og hun mangler kanskje litt mentalt oppe i toppen. Hun har definitivt ikke den knockoutpoweren til Mathis.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Brækhus får et norsk bokseshow i Norge

Annerledes kamp

Brækhus har naturligvis lagt om en del på treningen enn det tilfellet var mot det Brækhus kaller sluggeren Mathis.

– Det blir jo en annerledes kamp enn den mot Mathis. Mathis var en slugger og var stor. Foran den kampen måtte jeg bygge muskler og være fysisk stor og kompakt. Det var kanskje ikke så viktig med fotarbeidet der, mens mot Svensson så blir det litt mer viktig med fotarbeid, bevegelse og rørlighet. Det kommer til å bli et høyt tempo, og som sagt så har hun ikke samme knockoutpoweren, så det blir en helt annen kamp.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Brækhus vender hjem – skal på husjakt i Oslo

Kampen mot Mathis i Oslo Spektrum varte ikke lenge, bare litt over tre minutter da Mathis måtte ta telling tidlig i 2. runde. Mot den svenske bokseren forventes det kanskje litt mer kamp, men Brækhus & co. går derimot for å avgjøre kampen før alle de ti rundene er unnagjort.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Overraskelser

– Vi har noen overraskelser på lager. Kondisjonen må så absolutt være på plass, selv om vi satser på at kampen ikke skal gå ti runder. Det er jo det Johnathon krever, sier Brækhus.

– Jeg tror at det kan bli en morsom kamp. Vi skal forsøke å knocke henne ut før det har gått ti runder, men vi er samtidig klare hvis det skulle bli ti runder.

Torsdag legges billettene til kampen i Oslo Spektrum ut for salg. Promotor i First Lady Promotion, Morten Andreassen, kan fortelle om at det blir en prisreduksjon på 30 prosent i forhold til stevnet i oktober.

Kampene skal derimot ikke sendes på åpen kanal denne gangen som den ble i The Homecoming-stevnet i oktober. Stevner skal gå på «pay per view» og blir tilgjengelig på Viaplay.