Søderlund-dobbel da RBK utklasset Haugesund

Alexander Søderlund kunne nok en gang juble for to scoringer da Rosenborg var fullstendig overlegne i Haugesund søndag. Foto: Ned Alley (NTB scanpix)

Alexander Søderlund scoret to mål mot gamle lagkamerater da Rosenborg knuste Haugesund 6-0 i eliteserien søndag.

Trondheimsklubben var både effektive og gode, mens hjemmelaget Haugesund var tilsvarende tafatte. Og det ble aldri særlig spennende på Haugesund stadion, for etter en drøy halvtime var kampen avgjort.

Da hadde nevnte Søderlund, Tobias Mikkelsen og Fredrik Midtsjø scoret hver sin gang og sørget for 0-3 på resultattavla. Det var riktignok Rosenborgs tre første sjanser, men Haugesund var på sin side ikke i nærheten av å skape trøbbel.

– Jeg synes synd på spillerne og publikum. Det er forferdelig å tape 6-0. Når det omtrent er avgjort til pause, og spillerne må slite seg videre i 45 minutter, er det tungt å sitte å se på, sa Haugesund-trener Jostein Grindhaug til TV 2.

0-3 også etter hvilen

Som om ikke det var nok, fortsatte RBK-dominansen etter hvilen. Gjestene var farlig frempå flere ganger, men det var Alexander Søderlund som skulle få nettsus. I det 58. minutt banket han ballen i nettaket fra kort hold – sitt andre mål for dagen mot tidligere lagkamerater.

– Det er spesielt (å score mot gamleklubben), men jeg har vært i RBK i to år nå og blitt glad i klubben. Jeg er alltid glad for å score, sa tomålsscoreren.

Søderlund forlot banen etter 69 minutter, og inn kom Tomas Malec. Han brukte ti minutter på å sette inn sitt andre mål for sesongen. Etter et innlegg kunne han enkelt bredside inn 5-0 fra kort hold.

Like før slutt gjorde Jørgen Skjelvik ydmykelsen komplett for Jostein Grindhaugs menn. På en dårlig retur fra Per Morten Kristiansen hadde innbytteren få problemer med å dytte inn mål nummer seks for dagen.

Serieleder og toppscorer

Dermed kan Rosenborg slå i bordet med en høyst solid seriestart. Etter søndagens resultat, og 5-0 i serieåpningen hjemme mot Aalesund, står de med smått utrolige seks poeng og 11-0 i målforskjell etter to kamper. Slikt blir det serieledelse av.

– Jeg er veldig fornøyd med mange deler av spillet vårt, ikke minst at vi har sluppet til én sjanse på to kamper. Det er et godt utgangspunkt å være solide defensive, sa Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen.

I tillegg kan Alexander Søderlund være stolt av en meget god inngang på sesongen. Den tidligere Haugesund-spilleren står nå med fire mål på to kamper, og er godt i rute til å kjempe om toppscorertittelen i årets eliteserie.

Haugesund har på sin side fått med seg ett poeng og 1-7 i målforskjell på årets to første serierunder. De har kun Tromsø og Bodø/Glimt bak seg på tabellen.