Qatars «kjøpelag» slo Tyskland ut av VM

Eldar Memisevic og resten av Qatar-laget er klar for semifinale i håndball-VM. (Foto: Mohammed Dabbous / Reuters / NTB scanpix)

Qatars «kjøpelag» dundrer videre i håndball-VM på hjemmebane. Onsdag ble Tyskland slått 26-24 i kvartfinalen i Lusail.

Med ti opprinnelig utenlandske spillere i troppen, fortsetter suksessen for vertene som er blitt kraftig kritisert for måten de har kommet seg fram i mesterskapet på.

I åttedelsfinalen følte Østerrikes spillere seg bortdømt, og tyskerne var nok ikke særlig mer fornøyd med dømmingen onsdag.

Det kunne også høres fra tyskernes benk i en første omgang der Qatar overrasket og tidlig tok føringen 8-4. Men de tyske ropene var hjelpeløse og ble dessuten overdøvet av de rundt 14.000 qatarske fansene som lagde stemning i hallen i Lusail.

– Det var en veldig tøff kamp. Vi ble liggende bak hele veien, og vi misbrukte mulighetene. Nå er skuffelsen enkelt og greit stor, sa Tyskland-trener Dagur Sigurdsson.

Holdt unna

Qatars innkjøpte profiler var sterkt delaktige i den overraskende kvartfinaleseieren. Keeper Danijel Saric sto til tider glimrende, mens profiler som cubanske Rafael Capote og montenegrineren Zarko Markovic bidro med henholdsvis åtte og seks mål.

Hjemmelaget var foran 18-14 til pause etter å ha ledet 16-9 på det meste. Tyskerne nærmet seg etter pause, men på tampen var Saric i det umulige hjørnet og stengte buret tilstrekkelig til at verdensmesterne fra 2007 aldri reduserte ledelsen til færre enn to mål.

Kaptein Uwe Gensheimer ble tysk toppscorer med fem mål, men måtte skuffet se nok en VM-semifinale glippe.

– Vi hadde sjansen til å oppnå noe stort, og så gjør vi den verste kampen i dette verdensmesterskapet. Det er bittert. Vi gjorde for mange feil og misbrukte for mange sjanser, sa Gensheimer.

Kroatisk sjokktap

En annen skrell fikk man i den andre kvartfinalen, der Polen overraskende beseiret håndballstormakten Kroatia.

Lagene holdt lenge følge med hverandre, men polakkene fikk et lite forsprang i form av 12-10-ledelse til pause. Kroatia hevet seg og tok føringen både 16-13 og 17-14, men seieren glapp på slutten. I løpet av åtte minutter ble 20-19 til 22-24, og dermed er det Polen som møter Qatar i den ene semifinalen fredag.

I den andre møtes Frankrike og tittelholder Spania. Spanjolene vant en svært jevn kvartfinale mot Danmark 25-24, mens Frankrike feide gulvet med Slovenia og seiret 32-23.