Robert F. Kennedy jr. sitt mål er å «kvitte seg med Biden for å hjelpe Trump», hevder medarbeider

Den uavhengige presidentkandidaten Robert F. Kennedy jr. taler på et arrangement 30. mars 2024 i Los Angeles, California.
Den uavhengige presidentkandidaten Robert F. Kennedy jr. taler på et arrangement 30. mars 2024 i Los Angeles, California. Foto: Mario Tama / Getty Images via AFP / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Utsagnene til en valgkampmedarbeider for Robert F. Kennedy jr. ble fanget opp i en lekket video.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Robert F. Kennedy jr. (70) stiller til valg som presidentkandidat til valget i USA november. Han er sønnen til tidligere justisminister Robert «Bobby» F. Kennedy og nevø til tidligere president John F. Kennedy og tidligere sentaor Edward «Ted» Kennedy.

Robert F. Kennedy jr., ofte bare kalt «RFK», stiller til valg som uavhengig kandidat, og forsøker for tiden, ifølge The Hill, å havne på stemmeseddelen i så mange delstater som mulig i USA.

I ulike meningsmålinger har RFK ligget på opp mot 10 prosent støtte i ulike meningsmålinger.

Historisk sett kan tredjepartskandidater ha innflytelse på resultatet på presidentvalget i USA . Ifølge data fra Ipsos kan en tredjepartskandidat fort tippe resultatet i den ene eller den andre retningen.

Se video: Følg nøye med på ølglasset

– Vår felles fiende er Biden

Nå har en valgkamp-medarbeider for RFK skapt oppstuss etter at hun ble filmet i en lekket video der hun forteller velgere på et arrangement i New York at Robert F. Kennedy jr sitt mål er å «kvitte seg med Biden» for å få innsatt Donald Trump , skriver CNN.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Etter at hun i videoen forsikrer seg at det ikke er noen «Biden-velgere» til stede sier medarbeideren at velgere som får RFK inn på stemmeseddelen vil være til hjelp med å få Joe Biden ut av Det hvite hus.

«Kennedy-velgeren og Trump-velgeren, vår felles fiende er Biden», hevder kvinnen før hun fortsetter med å si at RFK kan hente stemmer fra demokratiske velgere i typiske demokratiske delstater noe som kan hindre Joe Biden i å nå de 270 valgmannstemmene han trenger for å vinne valget.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi vet alle hvordan det fungerer, ikke sant? 270 vinner valget. Hvis man ikke når 270, hvis ingen når 270, velger Kongressen presidenten. Så hvem kommer de til å velge? Hvem kommer de til å velge, hvis det er en republikansk kongress? De velger Trump. Så vi blir kvitt Biden uansett, sier hun.

Den amerikanske presidentkandidaten Robert F. Kennedy Jr. presenterer sin visepresidentkandidat Nicole Shanahan i California, 26. mars 2024. Foto: Josh Edelson / AFP / NTB
Den amerikanske presidentkandidaten Robert F. Kennedy Jr. presenterer sin visepresidentkandidat Nicole Shanahan i California, 26. mars 2024. Foto: Josh Edelson / AFP / NTB

Av med masken?

Det demokratiske partiets nasjonale komité var raskt ute etter at videoklippet begynte å spre seg, og hevdet at RFKs kampanjen hadde latt masken falle og at det hele var bevis for at Robert F. Kennedy jr sin valgkamp eksisterer for å hindre at Joe Biden stikker unna med seieren.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Som ordtaket går: Når folk viser deg hvem de er, skal du tro på dem: RFK jr. sin kampanje legger ikke en plan eller strategi for å få 270 valgmannsstemmer, men for å hjelpe Trump tilbake til Det ovale kontor, sier en talsperson for komitéen i en uttalelse.

RFK sin valgkampanje hevder på sin side at kvinnen ikke representerte dem da hun kom med uttalelsene og at arrangementet ikke var i forbindelse med valgkamp.

Ifølge Ipsos har Robert F. Kennedy jr sine meningsmålinger holdt seg på det jevne uten store økninger eller fall, og ifølge dem trenger ikke RFK hente stemmer fra mange stemmene fra Trump eller Biden for å ha en innvirkning.

RFK har tidligere uttalt at han mener Biden er en større trussel mot demokratiet enn det Donald Trump er.

– President Biden er mye verre. Årsaken er at Biden er den første kandidaten og presidenten som har brukt føderale etater til å sensurere politiske ytringer og motstandere, sa Kennedy ifølge CNN.