Frp mener pensjonsforliket ikke gir løft til minstepensjonister

Frp-nestleder Hans Andreas Limi mener det nye pensjonsforliket ikke vil gi noe løft for minstepensjonister. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
Frp-nestleder Hans Andreas Limi mener det nye pensjonsforliket ikke vil gi noe løft for minstepensjonister. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Frp er skuffet over at det ikke blir økninger i minstepensjonen og at folk skal stå lenger i jobb.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Torsdag ble regjeringspartiene Ap og Sp enige med Høyre, SV, Venstre, KrF og MDG om en ny pensjonsavtale. Frp trakk seg fra forhandlingene tidligere i uka.

– Vi opplevde underveis i forhandlingene at det ikke var mulig å få gehør for å løfte minstepensjonen, sier nestleder i Fremskrittspartiet Hans Andreas Limi.

– Minstepensjonen må løftes videre, det er ikke en del av avtalen de andre partiene nå har blitt enige om, sier nestlederen.

I avtalen øker pensjonsalderen, noe Frp er veldig skeptisk til.

– Vi vet at det er mange som ønsker å stå lenger i jobb, men det er ikke alle som kan det. Da ønsker ikke vi at man skal tvinges å stå lenger i jobb ut over 67 år, sier nestlederen.

Han sier man heller bør se på hvordan vi kan få flere inn i yrkeslivet, slik at flere kan være med på å finansiere pensjon.

– Det er alt for mange som i dag står på utsiden av arbeidslivet, det er der vi bør ha hovedfokus, sier Limi.