Nye opplysninger offentliggjort om Trump-dokumentene

Det føderale amerikanske politiet FBI etterforsker om Donald Trump har brutt loven ved å oppbevare graderte dokumenter hjemme. Foto: Morry Gash / AP / NTB
Det føderale amerikanske politiet FBI etterforsker om Donald Trump har brutt loven ved å oppbevare graderte dokumenter hjemme. Foto: Morry Gash / AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tidligere i år hadde Donald Trump over 700 sider med gradert informasjon i sin bolig, ifølge et brev fra USAs nasjonalarkiv som nå er offentliggjort.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Brevet ble sendt fra nasjonalarkivet til en av Trumps advokater i mai. I brevet ble advokaten informert om at FBI ville få tilgang til 15 esker med dokumenter for å undersøke om de var blitt håndtert på ulovlig vis.

Trump hadde overlevert dokumentene til nasjonalarkivet i januar, skriver Washington Post. I forkant av dette hadde det vært en langvarig tautrekking om dokumentene mellom nasjonalarkivet og Trumps advokater.

Den tidligere presidenten tok med seg dokumentene da han flyttet ut av Det hvite hus i fjor. Enda flere graderte dokumenter ble funnet da FBI ransaket Trumps bolig Mar-a-Lago i Florida tidligere denne måneden.