Frp-ere i Kristiansund melder seg ut i protest

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Fire styremedlemmer i Kristiansund Fremskrittsparti har meldt seg ut av partiet i protest mot at to kolleger ble utestengt på livstid.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Stig Rovik er blant de fire styremedlemmene som onsdag valgte å melde seg ut av Frp. Til NRK sier han at han tror utmeldingene vil føre til kaos i lokalpartiet.

Bakgrunnen for protestutmeldingene er at Geir Nordli, som også var blant sju styremedlemmer i Kristiansund Frp, og Roy-Olav Holten ble utestengt fra partiet for all tid. Det skjedde fordi de hadde skrevet et friskt leserbrev i lokalavisen Tidens Krav.

I leserbrevet skriver de to at de har fått nok av Møre og Romsdal og mener Kristiansund må bli en del av Trøndelag. Det ble for mye for ledelsen i fylkespartiet.

- Jeg er lokalpolitiker og vil være talerør for Kristiansund. Når vi blir kneblet av Frp, er gleden ved å være lokalpolitiker borte, sier Rovik.

Fylkesleder Frank Sve ønsker ikke å kommentere eksklusjonene, som han mener er en intern sak, men sier han er lei seg over at folk velger å forlate partiet.

- Jeg har ikke fått bekreftet utmeldingene, men dersom det stemmer at fire av seks har meldt seg ut, er det sterkt beklagelig, sier han til NRK.

Les også: Én person ekskludert i Aust-Agder Frp

Frp kan ekskludere 18 medlemmer tirsdag

Amundsen får ikke boikotte Nordlys

Amundsen gir Senterpartiet politi-refs