Hagen savner møtene i Frps stortingsgruppe

Carl I. Hagen på nominasjonsmøtet i Oslo Frp før jul, der han overraskende kapret fjerdeplass på listen, etter at rivalen trakk seg. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Carl I. Hagen på nominasjonsmøtet i Oslo Frp før jul, der han overraskende kapret fjerdeplass på listen, etter at rivalen trakk seg. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Frp-nestor Carl I. Hagen (72), som stiller på fjerdeplass på Frps stortingsvalgliste i Oslo til høsten, sier han vil på Stortinget slik at han kan delta på møtene i Frps stortingsgruppe.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er åtte år siden Hagen forlot Stortinget og ti år siden har gikk av som formann i Frp, etter 28 år.

– Jeg kan godt tenke meg å delta på møtene i Frps stortingsgruppe. For å få mulighet til det, må jeg i hvert fall være vara til Stortinget, sier 72-åringen i et intervju med Minerva søndag.

Frp har i dag to representanter fra Oslo, og partiet må få fortsatt regjeringsmakt, eller gjøre et veldig mye bedre valg enn sist, om Hagen skal ha håp om en varaplass.

72-åringen sier han savner å ha en viss innflytelse på Fremskrittspartiets politikk.

– Og den vedtas i voteringer på fortrolige gruppemøter på Stortinget. Det er et forum jeg gjerne kunne tenke meg å være med i igjen.

I intervjuet er ikke Hagen nådig mot islam som han kaller en «krigens religion».

– Hvis vi får en fortsatt vekst i innvandring, særlig innvandring fra en helt annen og uakseptabel religion, vil det norske samfunn endre veldig karakter på lang sikt. Islam er krigens religion. Det viser den i praksis ved at alle ytterliggående islamister er terrorister, sier Hagen.

Han erkjenner at det slett ikke er sikkert at hans kandidatur vil bidra til høyere oppslutning i Oslo, men på landsbasis tror han på det.

– Min innflytelse handler ikke bare om Oslo, og la meg si det slik: I valgkampen vil jeg av og til være i nasjonale medier.