Sentrumspartiene har tatt timeout i forsvarsforhandlingene

Kun Høyre, Frp og Arbeiderpartiet deltar i de videre forhandlingene om langtidsplanen i forsvaret. Her er de tre partiene representert ved sine partiledere. F.v.: Statsminister og Høyre-leder Erna Solberg, finansminister og Frp-leder Siv Jensen og Ap-leder Jonas Gahr Støre. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix.
Kun Høyre, Frp og Arbeiderpartiet deltar i de videre forhandlingene om langtidsplanen i forsvaret. Her er de tre partiene representert ved sine partiledere. F.v.: Statsminister og Høyre-leder Erna Solberg, finansminister og Frp-leder Siv Jensen og Ap-leder Jonas Gahr Støre. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Venstre, KrF og Senterpartiet deltar ikke i de videre forhandlingene om langtidsplanen om Forsvaret. Partiene åpner imidlertid for å komme tilbake til forhandlingene på et senere tidspunkt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det skriver både Dagsavisen og nettstedet Aldrimer.no. Forhandlingene om langtidsplanen fortsetter tirsdag, men regjeringspartiene Høyre og Fremskrittspartiet forhandler nå bare med Arbeiderpartiet.

Før helgen ble det klart at SV trakk seg fra forhandlingene fordi partiet ikke ville godta innkjøp av 52 F-35 kampfly og flere andre store investeringer.

Samtidig skal Venstre, KrF og Senterpartiet ha takket for seg og krever endringer i hovedprioriteringene for å komme tilbake til forhandlingene.

Blant annet ønsker Venstre å utsette kjøp av kampfly og heller bruke pengene på Hæren og Heimevernet, mens Senterpartiet vil ha kampfly, men åpner for å utsette kjøp av overvåkingsflyene P-8-Poseidon, for å heller bruke pengene på Hæren og Heimevernet, ifølge Dagsavisen.

– Vi oppfatter at de fortsatt vil være orientert om det som skjer og anser at det kun er SV som har trukket seg. Jeg skjønner at det ikke ble helt etter deres ønskemål, og at de trengte å summe seg litt når Høyre og Ap sa: «sånn blir det», sier Høyres forsvarspolitiske talsperson, Øyvind Halleraker.

Les også:

Mood mener Forsvaret ikke kan yte troverdig motstand

SV kritiserer mangel på forsvar i nord