Cruz om kvinner i militæret: – Er de gale?

– Tanken på at mine døtre skal tvinges ned i en skyttergrav hvor en 100 kilos psykopat prøver å drepe dem, gir ikke mening, sa Cruz på sitt valgarrangement natt til tirsdag. Se video.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den republikanske presidentkandidaten Ted Cruz fortalte sine tilhengere søndag at å rekruttere kvinner til militæret er «ren galskap».

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Temaet kom opp under lørdagens debatt på fjernsynskanalen ABC News hvor Marco Rubio, Jeb Bush og Chris Christe alle støttet rekruttering av kvinner til militæret.

– Jeg må innrømme at mens jeg satt der og hørte på hva de sa, så tenkte jeg bare «Er dere gale?!», sa Cruz på sitt eget valgarrangement natt til tirsdag norsk tid.

Les også: – Risikerer at Donald Trump atombomber Danmark

Da Cruz aldri ble stilt spørsmål om samme tema under debatten, tok han saken i egne hender på talerstolen foran sine tilhengere.

– Jeg er far til to små jenter. Jeg elsker døtrene mine med hele mitt hjerte. De er i stand til å gjøre akkurat det hjertene deres ønsker, men tanken på at deres regjering vil tvinge dem ned i en skyttergrav hvor en 100 kilos psykopat prøver å drepe dem, gir ikke mening i det hele tatt, sa han til stor applaus fra publikum.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ifølge RealClearPolitics' gjennomsnitt av meningsmålinger ligger Donald Trump an til å vinne med 31,6 prosent i New Hampshire. Bak ham følger Marco Rubio (14,6 prosent), Ted Cruz (13), John Kasich (12,4) og Jeb Bush (9,8). Natt til onsdag norsk tid vil det bli kjent hvem som går av med seieren etter nominasjonsvalget i delstaten.

Les også: Cruz beklager skittent spill i nominasjonsvalget

Forvirret? I videoen under får du alt du trenger å vite om hvordan et presidentvalg i USA er lagt opp: