Advarer om svindel i Nord-Norge: Bruker politiets telefonnummer

Politiet i Troms og Finnmark har fått flere henvendelser fra folk om svindelforsøk de siste dagene. Foto: Emilie Holtet / NTB
Politiet i Troms og Finnmark har fått flere henvendelser fra folk om svindelforsøk de siste dagene. Foto: Emilie Holtet / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet i Troms og Finnmark har fått flere henvendelser fra folk om svindelforsøk de siste dagene. Svindlerne hevder de ringer fra politiet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Dette er svindel, og politiet oppfordrer de som blir oppringt om å avslutte samtalen, opplyser Politidirektoratet, ifølge NRK.

Svindelforsøket går ut på at det tilsynelatende ser ut som man får en telefon fra politiet i Finnmark, men under disse samtalene prøver svindlerne å få tak i kontonummer eller BankID til den de ringer.

Politiet understreker i en pressemelding at de aldri vil be folk oppgi informasjon om kontonummer eller BankID over telefonen.

– Hvis det er noen som ringer og ber deg om å gi BankID, eller stiller deg masse spørsmål som du opplever som personlige så heller legg på, sier pressekontakt Roar Hanssen i Politidirektoratet.