Frigir navn etter dødsulykke med paraglider i Stryn

Loen skylift har blitt en stor turistattraksjon. Området brukes også av basehoppere fra inn- og utland. De siste fem årene har det vært fire dødsulykker med paraglidere på Stryn.
Loen skylift har blitt en stor turistattraksjon. Området brukes også av basehoppere fra inn- og utland. De siste fem årene har det vært fire dødsulykker med paraglidere på Stryn. Foto: Terje Pedersen / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Norges Luftsportforbund har i samråd med pårørende og politiet offentliggjort navnet på den omkomne etter en paragliderulykke i Loen i Stryn.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det var 39 år gamle Fredrik Monason Zachariassen som mistet livet, skriver Luftsportforbundet på sin hjemmeside:

«Det er med sorg vi må informere om at Fredrik Monason Zachariassen omkom i en tragisk ulykke med paraglider i Loen 2.mai.»

Ulykken skal granskes

Luftsportforbundet jobber nå med å sette sammen en undersøkelseskommisjon som kan granske hendelsen, og har startet arbeidet med å samle inn data.

39-åringen var medlem av Drammen & Omegn paragliderklubb, og Sande paragliderklubb. Nå ber Norges Luftsportforbund alle om å avstå fra spekulasjoner på sosiale media av hensyn til de pårørende, venner og de som var til stede da ulykken skjedde.

Falt trolig flere titalls meter

Paraglideren skal ha fått en 180 graders brå vending inn i fjellveggen rett etter takeoff. Ulykkesstedet beskrives av politiet som bratt og ulendt.

Ifølge politioverbetjent Roger Gundersen ved Stad politistasjon er det stor sannsynlighet for at 39-åringen kan ha falt titalls meter, skriver Bergens Tidende.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Både luftambulanse, redningshelikopter, brannvesen og politi rykket ut etter ulykken. Det ble iverksatt livreddende førstehjelp, men livet sto ikke til å redde.

– Det går inn på oss alle

Loen er et av landets mest populære basehopp-områder, og tiltrekker seg sportsutøvere fra hele verden. Ifølge NRK har det vært flere alvorlige ulykker i samme område de siste årene. Bare siden 2019 har det vært fire dødsulykker der.

– Dette er like trist hver gang. Det går inn på oss alle som er på jobb og vi som er rundt her, sier daglig leder i Loen Skylift, Richard Grov.

Han minner om at luftsport alltid har et risikoelement i seg, og at det er opp til hver enkelt utøver å vurdere ferdigheter opp mot risiko.

Fredrik Monason Zachariassen etterlater seg et barn. Kjæresten var også vitne til ulykken.