Mann siktet for grove trusler etter knivhendelse i Oslo

Mannen som ble pågrepet etter å ha løpt etter folk med to kniver i Oslo sentrum onsdag ettermiddag føres inn i en ambulanse. En person behandles for stikkskader i en arm. Foto: Heiko Junge / NTB
Mannen som ble pågrepet etter å ha løpt etter folk med to kniver i Oslo sentrum onsdag ettermiddag føres inn i en ambulanse. En person behandles for stikkskader i en arm. Foto: Heiko Junge / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

En mann er siktet for grove trusler og kroppskrenkelse etter knivdramaet i Oslo sentrum 1. mai.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mannen skal undersøkes med tanke på tilregnelighet, skriver Dagbladet.

– Fredag morgen er han ikke avhørt, opplyser politiadvokat Trine Elisabeth Selnes til Dagbladet.

– Han skal nå gjennomgå en prejudisiell undersøkelser, og vi vil også forsøke å avhøre ham i dag. Deretter vil vi ta stilling til han skal fengsles, sier hun.

Den foreløpige siktelsen mot knivmannen lyder på grove trusler og ett tilfelle av kroppskrenkelse. En person fikk stikkskader i en arm i forbindelse med hendelsen onsdag ettermiddag, og fikk behandling for lettere skader av ambulanse på stedet.

Knivepisoden skjedde ved Nationaltheatret T-banestasjon.

– Foreløpig fremstår dette som en hendelse med en foranledning mellom pågrepne og noen andre som han hadde en form for kjennskap til, opplyste operasjonsleder Rune Hekkelstrand i Oslo-politiet onsdag kveld.

Mannen som er pågrepet, løp etter tre gutter i retning mot Slottsbakken. Der ble han pågrepet av bevæpnet politi, opplyser Hekkelstrand.

Politiet fikk først melding om hendelsen klokka 17.45, da de mottok over 20 nødsamtaler.