Oslo-politiet skjerper innsatsen

Oslos politimester Ida Melbo Øystese under presseorienteringen om den målrettede innsatsen i prioriterte områder. Foto: Cornelius Poppe / NTB
Oslos politimester Ida Melbo Øystese under presseorienteringen om den målrettede innsatsen i prioriterte områder. Foto: Cornelius Poppe / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Oslo politidistrikt skjerper innsatsen i flere prioriterte områder for å få bukt med kriminaliteten.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi er bekymret for den økningen som vi har sett i ungdomskriminalitet det siste året. Og vi er spesielt bekymret for økningen innen bruk av vold og bæring av kniv, sier Oslos politimester Ida Melbo Øystese.

Oslo politidistrikt skal nå iverksette en målrettet innsats i prioriterte områder for å bidra til økt trygghet og hindre kriminalitet.

– Disse områdene er valgt ut på bakgrunn av analyser av antall politioppdrag og straffesaker som handler om utrygghetsskapende kriminalitet, omfanget av ungdomskriminalitet, synlige kriminelle nettverk og områder der det er stor opplevd utrygghet blant innbyggerne og lav tillit til politiet, sier Øystese.

Politiet har gjennomført en trygghetsundersøkelse blant innbyggerne i Oslo, Asker og Bærum, hvor flere enn 30.000 innbyggere har svart på undersøkelsen.

Oslo politiets sentrums-enhet er de prioriterte områdene Grønland og Tøyen. I vest er de prioriterte områdene Majorstuen, Sandvika og Asker sentrum, mens i øst er det Furuset, Mortensrud, Bjørnerud, Veitvet og Bjørndal.

– I disse områdene vil det bli satt inn ekstra tiltak, sier politimesteren.