Ytterligere to pågrepet etter skyteepisode på Bryn i Oslo

En mann i slutten av tenårene ble sendt til sykehus med skuddskader etter en voldshendelse på Bryn i Oslo mandag. Foto: Tipser / NTB
En mann i slutten av tenårene ble sendt til sykehus med skuddskader etter en voldshendelse på Bryn i Oslo mandag. Foto: Tipser / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Torsdag ble ytterligere to personer pågrepet i forbindelse med skytingen i Tvetenveien på Bryn i Oslo 15. april. Totalt er seks menn siktet i saken.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den ene av de to som ble siktet torsdag formiddag, er mindreårig. Han er siktet for drapsforsøk.

Den andre er i slutten av tenårene og er siktet for medvirkning til drapsforsøk, opplyser politiadvokat Henrik Rådal i Oslo politidistrikt i en pressemelding.

– Vi har gjennomgått mye innhentet informasjon i form av avhør og teledata. Det har gitt oss et bedre bilde på hendelsesforløpet og hvem som er involvert. Derfor pågrep vi ytterligere to til, sier Rådal til NTB.

Ikke funnet våpenet

Politiadvokaten opplyser videre at det ble brukt et håndvåpen under skytingen, men de har ikke har gjort noe våpenbeslag.

De to som ble pågrepet torsdag, er norske statsborgere og er kjent for politiet fra før.

Politiet satt i avhør med den mindreårige gutten i 14-tiden torsdag. Rådal sier den andre siktede har samtykket til avhør.

– Hvorvidt det er grunnlag for varetektsfengsling, vil trolig først bli vurdert på fredag, forteller politiadvokaten.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Nekter straffskyld

Forsvareren til den mindreårige gutten som ble siktet og avhørt torsdag, advokat Elin Grinde, forteller til Dagbladet at hennes klient ikke erkjenner straffskyld.

– Min klient forklarer at han ikke kjenner til hendelsen, sier Grinde.

Den andre siktede, som er i slutten av tenårene, har fått oppnevnt Håkon Marius Svendsen som sin forsvarer. Han ønsker foreløpig ikke å kommentere saken.

Seks har status som siktet

Skytingen fant sted på kvelden mandag 15. april i en frisørsalong.

En mann i slutten av tenårene ble skutt og varslet selv politiet om hendelsen. Han ble alvorlig, men ikke livstruende skadd. Politiet mener dette var et drapsforsøk knyttet til et kriminelt ungdomsmiljø.

Fra før av er to 19 år gamle menn, som begge er kjent for politiet fra før, varetektsfengslet for medvirkning til drapsforsøk. En av dem har knyttet seg til hendelsen.

I tillegg er to andre blitt løslatt i saken, men de er fortsatt formelt siktet for medvirkning til drapsforsøk.

Rådal opplyser til NTB at en viktig del av den videre etterforskningen er å kartlegge tidligere konflikter i miljøet.