Høyre-nestleder Tina Bru tar ikke gjenvalg til Stortinget

Høyres nestleder Tina Bru vil prioritere tid med barna og tar ikke gjenvalg til Stortinget.
Høyres nestleder Tina Bru vil prioritere tid med barna og tar ikke gjenvalg til Stortinget. Foto: Ole Berg-rusten / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Høyre-nestleder Tina Bru tar ikke gjenvalg til Stortinget, sier hun til VG. Hun vil prioriterte å være mer sammen med barna sine.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Mitt valg er tatt etter en haug av grubling, masse tvil og vanskelige prosesser i hodet. Tiden er inne nå for å si farvel til den lange forpliktelsen en periode til på Stortinget er, sier hun til avisen.

Bru sier hun aldri har opplevd å ha en vanlig familiehverdag.

– Stortinget forplikter meg til å bo fire nye år i Oslo, uten en vei ut hvis det blir nødvendig. Det vil jeg ikke, forteller hun.

Bru var olje- og energiminister i Erna Solbergs regjering. Hun har to barn på fem og halvannet år.

– Eldste blir seks til høsten og skal begynne på skolen. Så fikk jeg nummer to for halvannet år siden. Vi har aldri hatt en normal hverdag; jeg har ikke sett dem når de har stått opp om morgenen, og jeg har ikke vært der når de skal legges. Sånn utenom i helgene, da, sier hun.

Høyre-leder Erna Solberg forteller til VG at hun har forståelse for valget.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg forstår veldig godt at det er vanskelig å forplikte seg til fire nye år i Oslo som stortingsrepresentant når hun har små barn i en helt annen by, sier Solberg til avisen.

Når det gjelder nestledervervet, sier Bru at det er for tidlig å ta stilling til om hun skal gi seg på neste landsmøte. Det gleder Solberg.

– Jeg er veldig glad for at dette ikke er et farvel til politikken, og at hun åpner for å bidra i andre roller som ikke låser henne til fire år borte fra familien. Tina er en viktig politiker for Høyre.