Coop tilbake i pluss

Coop Extra var den kjeden som vokste nest mest i 2023. Foto: Terje Bendiksby / NTB
Coop Extra var den kjeden som vokste nest mest i 2023. Foto: Terje Bendiksby / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Redusert bemanning og justerte åpningstider gjør at Coop er tilbake i pluss etter tap i 2022.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Coop Norge-konsernet fikk driftsinntekter på 60,9 milliarder kroner i fjor. Det var en økning fra 58,3 milliarder året før, skriver E24.

Resultatet før skatt ble på 316 millioner kroner. Dermed klarte Coop å finne tilbake til lønnsomhet etter at konsernet gikk 402 millioner kroner i minus i 2022.

– Mye er blitt gjort i butikkleddet. Vi har redusert matsvinnet og strammet til både med bemanning og åpningstider. Der er vi mer tilbake til normalnivåer etter økt bemanning fra pandemien, sier Coop Norge-sjef Philipp Engedal til E24.

Coop tapte markedsandeler i fjor. I det tradisjonelle dagligvaremarkedet gikk både Mega, Prix og Coop Marked tilbake. Samtidig var Extra kjeden den som vokste nest mest. Det viser tall som kom onsdag.

– Vi har fått et marked som er preget av lavpris, derfor fokuserer vi på å være relevant der. Vårt mål er ikke å gå med høyest mulig overskudd, vi bruker pengene der vi trenger dem mest. Den siste tiden har det vært i priskonkurransen. Den beste oppskriften på å tjene penger er å øke omsetningen, sier Engedal.