Motorsyklist kjørte i motsatt kjørefelt i tunnel – publiserte video på Tiktok

Artikkelen fortsetter under annonsen

En mann i 20-årene må i juni møte i Oslo tingrett, tiltalt for uvøren kjøring på motorsykkel en rekke ganger. Råkjøringen filmet han og la ut på Tiktok.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Dette er kjøring som innebærer stort farepotensial i svært trafikkerte områder. Det er omtrent bare flaks at dette ikke har endt i trafikkulykker. Trafikkuhell med omfattende materielle skader og personskader kunne lett oppstått, sier politiadvokat Helge Hammerslund Skåland i en pressemelding.

Det var i perioden fra april til juni i fjor at råkjøringen fant sted. Ifølge tiltalen skal mannen gjentatte ganger ha kjørt motorsykkelen i svært høye hastigheter på motorsykkelens bakhjul, foretatt farlige forbikjøringer, samt i motsatt kjørefelt i Operatunnelen.

Den sistnevnte hendelsen har mannen erkjent i avhør.

Kjøringene ble filmet på hans GoPro-kamera og filmene ble i ettertid publisert på Tiktok.

Avisa Oslo har publisert en video, hvor speedometeret tett opptil 300 kilometer i timen. I en annen feier motorsykkelen forbi politiet som er på en ulykke i motgående felt.

– Filmene han har delt av kjøringen kan fungere som en oppfordring til andre om å gjøre det samme. Dette er med på å gjøre det skjerpende, sier Skåland.