Rederieier siktet i cruise-saken i Bergen

I september i år ble avtroppende Bergen-ordfører Trude Drevland (H) og havnedirektør Inge Tangerås siktet for grov korrupsjon i forbindelse med skipsdåpen av Viking Star. Ifølge Bergensavisen er også cruisereder Torstein Hagen siktet i samme sak.
I september i år ble avtroppende Bergen-ordfører Trude Drevland (H) og havnedirektør Inge Tangerås siktet for grov korrupsjon i forbindelse med skipsdåpen av Viking Star. Ifølge Bergensavisen er også cruisereder Torstein Hagen siktet i samme sak. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Rederieier Torstein Hagen er siktet i cruise-saken i Bergen, melder Bergensavisen. Politiet vil ikke bekrefte eller avkrefte opplysningene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ifølge avisen bekrefter Hordaland politidistrikt at det er tatt ut siktelse mot rederen.

– Jeg vil verken bekrefte eller avkrefte at det er tatt ut flere siktelser, sier politiadvokat Hedvig Moe Øren til avisen.

Hagen er siktet i korrupsjonssaken i forbindelse med skipsdåpen i Vågen 17. mai. Hagen er cruisereder for Viking Ocean Cruises, som opplyser at rederiet er blitt kontaktet av Hordaland politidistrikt fredag.

– Viking Ocean Cruises vil samarbeide med politiet om dette, opplyser selskapet i en pressemelding.

– Har ikke gjort noe lovstridig

Videre skriver de at de er trygge på at selskapet ikke har gjort noe lovstridig i denne saken.

– Rederiet har fulgt helt normal forretningspraksis innen cruisenæringen hva dåp av skip angår. Dette er en praksis som er blitt gjennomført ved skipsdåp i årtier, og som vil praktiseres i fremtiden av vårt rederi – og andre rederier verden over, står det videre.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Samtidig understreker selskapet at de ikke har hatt noen økonomiske fordeler i denne saken, noe de vil understreke overfor Hordaland politidistrikt.

Grov korrupsjonssiktelse

I september i år ble avtroppende Bergen-ordfører Trude Drevland (H) og havnedirektør Inge Tangerås siktet for grov korrupsjon, etter at det i juni ble kjent at hun var blitt fløyet i privatfly til Venezia i juni for å delta i sjøsettingen av Viking Star. Dette var betalt av cruisereder Hagen.

Politiet i Bergen om Drevland-saken: