Fint vær i hele Norge neste uke

Neste uke kan hele Norge glede seg over varmt pent vær. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
Neste uke kan hele Norge glede seg over varmt pent vær. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Med unntak av litt regn i deler av Sør-Norge lørdag og søndag kan værvarslerne for første gang denne sommeren melde varmt, pent vær over hele Norge.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Ja, det har jeg ikke sagt på en god stund, men dette ser flott ut! Totalt sett kjempevær i en uke, særlig i Nord-Norge. De kan glede seg, sier statsmeteorolog Børje Johansson ved Meteorologisk institutt på Blindern til NTB.

I helga blir det regn noen steder, men fra mandag av blir det varmt, rolige vindforhold og oppholdsvær i hele landet. Det er takket være et stort høytrykk som siger inn over Skandinavia og blir liggende til neste helg.

– Du er helt sikker?

– Ja, dette er jeg veldig sikker på, sier Johansson.

Festivalvått

Den siste helga før skolestart florerer det av utendørsarrangementer og festivaler. De som har satt av lørdag og søndag til slike i Sør-Norge, bør nok vurdere å ha med regntøy.

– Lørdag har vi et regnvær som kommer inn fra Danmark og Skagerrak. Det siger inn over Telemark, Sørlandet og Sørvestlandet lørdag. Ellers ser det pent ut i resten av landet lørdag, egentlig veldig lovende for alle som skal ut, sier meteorologen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Søndag tiltar imidlertid bygeaktiviteten.

– Da må nok store deler av Østlandet, Telemark, fjellene i Sørlandet og Vestlandet sør for Stad slite med regn. Det ser ut til at områdene øst for Oslo og Mjøsa får stort sett oppholdsvær.

Nord-Norge får fralandsvind og veldig gode utsikter til pent, varmt vær denne helga.

Lummert

Temperaturene vil ligge relativt høyt hele kommende uke, også i områder med regnbyger i helga.

– Det blir 20-25 grader i Sør-Norge. Det har vi ikke akkurat kunnet si mange ganger denne sommeren!

Johansson kommenterer at varme temperaturer og regn kan gi litt lummert vær og muligens innslag av tordenbyger noen steder.

Først fram mot neste helg ser det ut til at uværet er tilbake igjen.

Følg oss på Instagram: