Stor støtte til Casper (8) etter hetsen

Flere tusen personer har trykket liker på Facebook-siden «Vis din støtte til Casper».
Flere tusen personer har trykket liker på Facebook-siden «Vis din støtte til Casper». Foto: Privat / Vis din støtte til Casper (Facebook)
Artikkelen fortsetter under annonsen

Familien til Casper fra Nord-Aurdal får støtte fra folk landet over etter at å ha fortalt om hetsbrevene der gutten, som har Downs syndrom, blir kalt «mongo»

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

«Vi vil få lov å takke dere for at dere er så gode foreldre at dere sender mongoongen deres på skola med vannkopper. Nå er ferien vår ødelagt», heter det i brevet Monica Frøsaker fikk i posten tirsdag.

Den anonyme avsenderen viser til hennes sønn Casper (8), som har diagnosene Downs syndrom og autisme.

«Send mongon på spesialskole. Det er der han hører hjemme»

Les gårsdagens artikkel: «Send mongon på spesialskole. Det er der han hørerhjemme».


– Hundrevis har sendt hilsener

Frøsaker valgte å stå frem i media og fortelle om de anonyme brevene familien har mottatt. Mange reagerer sterkt på saken.

– Vi har fått hundrevis av telefoner og sms-er av kjente og ukjente folk som vil vise sin støtte, forteller Monica Frøsaker (42) til VG.

På Facebook er det nå opprettet flere støttegrupper for familien, blant annet «Vis din støtte til Casper. Si NEI til mobbing og diskriminering», melder NRK. Torsdag formiddag hadde 60.000 personer likt siden.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen


«Toppen av isfjellet»

Bjug Ringstad i Norsk Forbund for Utviklingshemmede skriver i et innlegg til NRK at denne saken kun er toppen av et isfjell:

«De konkrete eksemplene er mange, rystende og for de fleste av oss utrolige og uvirkelige, skriver han i et innlegg til NRK».

Brev-hetsen er anmeldt, og det er startet etterforskning av saken. Frøsaker har tidligere mottatt et lignende brev, men innholdet i dette betegner hun som for grovt til at hun ønsker å offentliggjøre det.

– Brev nummer én kan jeg ikke legge ut. Der står det veldig mye personlig om både meg og han de kaller for mongoongen. Jeg kaller ham for Casper, sier moren til VG.

Ledelsen ved skolen der Casper er elev uttaler til avisen at man avventer politiets etterforskning, og at foreldrene vil bli invitert til et møte etter sommerferien.