Netflix-serien «Baby Reindeer» tar seerne med storm – nå snakker den ekte kvinnen ut

«Baby Reindeer» er basert på det Richard Gadd selv har opplevd. Én hyggelig handling endte opp med at han ble forfulgt med stemmemeldinger og 40.000 eposter.
«Baby Reindeer» er basert på det Richard Gadd selv har opplevd. Én hyggelig handling endte opp med at han ble forfulgt med stemmemeldinger og 40.000 eposter. Foto: Netflix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Serien er for tiden nummer én på Netflixs oversikt over de mest sette seriene i Norge.

Artikkelen fortsetter under annonsen

I Netflix-serien «Baby Reindeer», som ble sluppet 11. april, møter man bartender og vordende komiker «Donny», spilt av den skotske komikeren Richard Gadd.

I serien møter Donny en kvinne ved navn «Martha» som raskt blir besatt av ham. Faktisk starter hele serien med at Donny anmelder denne kvinnen for «stalking».

Gadd, som også har skapt serien, har vært tydelig på at «Baby Reindeer» er basert på hans egne erfaringer med å ha blitt forfulgt av en stalker og blitt utsatt for overgrep. Den er også basert på hans enmannsshow om samme opplevelse. På sin nettside beskriver han showet som hvordan én eneste hyggelig handling fører til hundrevis av meldinger og 40.000 e-poster.

Serien har blitt en kjempehit blant seerne, men det har også ført til at folk har ønsket å komme i bunns i hvem karakteren Martha er basert på i virkeligheten – altså Gadds virkelige stalker.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det har de klart, men det har ikke akkurat vært hyggelig.

Se video: Dette sto ikke i manus

Den «ekte Martha»: – Jeg er offeret

I et intervju med den skotske avisen Daily Record, står «den ekte Martha» frem, dog uten navn og ansikt, og forteller at hun er det egentlige offeret.

Den 58 år gamle kvinnen, som skal være skotsk, men bor i London, sier til avisen at hun etter serien kom på Netflix og ble så populær, har mottatt drapstrusler og mye hets.

Hun går også løs på Gadd, som mener sprer løgner og at Netflix-serien ikke er sannferdig.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg var sammen med Richard Gadd et par ganger, men jeg forfulgte ham ikke slik som han påstår, sier hun til den skotske avisen.

Overfor Daily Mail går kvinnen hardere ut og hevder at det nå er Gadd som forfølger henne og at han har et «hovedperson-kompleks».

– Han bruker Baby Reindeer til å forfølge meg nå. Jeg er offeret. Han har skrevet en hel jævla serie om meg, sier kvinnen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ba fansen slutte å spekulere

I serien spilles karakteren Martha av Jessica Gunning. Da fans begynte å spekulere i hvem det kunne være, gikk både Gunning og Gadd ut og ba fansen stoppe å spekulere.

– Vær så snill, stopp med å spekulere på hvem disse personene er i virkeligheten. Det er ikke poenget med vår serie, skrev Richard Gadd på Instagram i forrige uke, ifølge NTB.

Gadd, som er ambassadør for en organisasjon som hjelper mannlige ofre for seksuelle overgrep, forklarer at personer i hans nærhet er blitt rammet av alle spekulasjonene.

– Stalking på TV har en tendens til å være svært seksualisert. Men stalking er en psykisk lidelse. Jeg ønsket virkelig å vise stalkingens mange lag og det med en menneskelighet jeg ikke har sett på TV før, har Gadd tidligere uttalt til Tudum.