Jorun Stiansen vil ikke ha barn: – Er vel ikke noe galt med meg?

Artist Jorun Stiansen er lei spørsmålene om barn, og vil normalisere ønsket om å ikke få barn. Her avbildet under presentasjon av Stjernekamp-deltakere på NRK i 2021.
Artist Jorun Stiansen er lei spørsmålene om barn, og vil normalisere ønsket om å ikke få barn. Her avbildet under presentasjon av Stjernekamp-deltakere på NRK i 2021. Foto: Berit Roald / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Nå skal artisten og tidligere «Idol»-vinner utforske nettopp dette i sin nye podkast «Barnefri».

Artikkelen fortsetter under annonsen

I et intervju med VG forteller artist Jorun Stiansen (40) åpenhjertig om valget om å ikke få barn.

– Det er en verden jeg ikke ønsker å bli en del av, sier hun til avisen.

Reagerer på spørsmål

Artisten fra Vennesla har også tidligere, da til Se og Hør, åpnet opp om hvorfor hun ikke ønsker seg barn.

– Det er bare en del av meg og hvem jeg er, og det er for meg like naturlig som det å ville ha barn. Jeg har alltid visst at morsrollen ikke er noe for meg, fortalte Stiansen til ukebladet tilbake i 2019.

Se video: Fikk rødt kort etter dette

I VG tar hun et oppgjør med de som spør folk om når de tenker å få barn. Det er særlig det at man ikke vet situasjonen eller historien til de man spør, som Stiansen reagerer på. Men hun er også opptatt av å utfordre stigmatiseringen av barnløse som «egoistiske og sinte».

– Men altså, det er vel ikke noe galt med meg? Helt seriøst. Det er jo det de sier, at det er noe galt med sånne som meg, fordi vi ikke vil ha barn. Det må vi få en slutt på.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Starter podkast

Dette håper hun sin nye podkast «Barnefri» skal være med på å gjøre.

I beskrivelsen av podkasten hos Podimo, står det at Stiansen har opplevd å bli fortalt at det er hennes plikt som kvinne å føre arten videre, og at hun kommer til å angre på valget hun har tatt når hun blir gammel.

«Hvorfor vekker det å leve livet uten barn så mye følelser hos andre, hvorfor velger noen å få barn og hvordan er det å ikke kunne ta det valget selv?» står det videre.

I podkasten ønsker Stiansen derfor å starte en åpen, ærlig og uhøytidelig samtale om temaet, og vil snakke med kjente mennesker i ulike livssituasjoner om deres tanker og følelser rundt det å ikke ha barn.