Medfange hevder Hussain ba om selvmordsangrep

John Christian Elden, hovedforsvarer for Ubaydullah Hussain, mener det er liten grunn til å stole på vitneprovet til franskmannen som onsdag vitnet i terrorsaken mot Hussain Foto: Berit Roald / NTB scanpix
John Christian Elden, hovedforsvarer for Ubaydullah Hussain, mener det er liten grunn til å stole på vitneprovet til franskmannen som onsdag vitnet i terrorsaken mot Hussain Foto: Berit Roald / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

En franskmann som sonet sammen med terrortiltalte Ubaydullah Hussain (31), hevder den norske islamisten oppfordret ham til å begå selvmordsangrep i hjemlandet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Han sa at jeg kunne reise til Syria eller Pakistan for å trene, men at det er best å dra andre steder for å sprenge seg. I Frankrike, sa den franske statsborgeren da han avla vitneprov i Oslo tingrett torsdag.

Han er i 30-årene og hevdet at de to snakket sammen daglig under lufteturer i en periode på tre-fire uker mens de satt i Kongsvinger fengsel, skriver NRK. Han sier han ble sjokkert da han fikk oppfordringen.

– Han sa «Du kan reise for å trene, og så «poff"», sa vitnet.

Ubaydullah Hussain er tiltalt for å ha drevet rekruttering til IS i Syria, og for selv å ha vært medlem av gruppen. Hussain nekter straffskyld. Han hevder han har trukket seg fra det ytterliggående Profetens Ummah-miljøet.

Men ifølge medfangen hadde Hussain fortsatt svært ekstreme holdninger og var åpen tilhenger av IS under oppholdet på Kongsvinger. Hussain skal ha skrytt av at han bidro til rekrutteringen av over 100 mennesker til IS fra Norge og andre land.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Dette er hans jihad, å rekruttere folk og sende dem. I hans verden er Allah i krig, sa medfangen.

Hussains forsvarer, advokat John Christian Elden, antyder at franskmannen har diktet opp historiene i håp om å få prøveløslatelse.

Les også: Ubaydullah Hussain kastet ut av rettssaken

Ubaydullah Hussain: – Jeg støttet IS på generelt grunnlag

Ubaydullah Hussain mener han ikke har gjort noe ulovlig