Rømling som knivstakk politifolk pågrepet

Mannen som angivelig sto bak knivstikkingen av to polititjenestemenn i Vennesla sentrum i fjor, er pågrepet etter å ha rømt fra Sørlandet sykehus i Kristiansand. Arkivfoto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
Mannen som angivelig sto bak knivstikkingen av to polititjenestemenn i Vennesla sentrum i fjor, er pågrepet etter å ha rømt fra Sørlandet sykehus i Kristiansand. Arkivfoto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

En mann som knivstakk to politifolk i Vennesla i 2015, er pågrepet etter nærmere to uker på rømmen fra psykiatrisk avdeling.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mannen rømte fra Sørlandet sykehus i Kristiansand 11. oktober. Ifølge VG ble han pågrepet torsdag på en hytte i Randesund.

– Den skjedde uten dramatikk, sier operasjonsleder Martin Ugland i Agder politidistrikt.

Fredag 20. november i fjor knivstakk mannen en politistudent og en politimann i Vennesla sentrum. Mannen var ifølge vitner iført finlandshette og sto ved en minibank og tok ut penger da de to polititjenestemennene i sivil gikk bort til ham. Plutselig angrep han dem med en kniv, og en av dem ble stukket i halsen. Begge politifolkene ble skrevet ut fra sykehus tre dager senere.

Mannen har vært innlagt på psykiatrisk avdeling ved Sørlandet sykehus etter hendelsen.