Vil ha lovens strengeste straff for trippeldrap i Pakistan

Artikkelen fortsetter under annonsen

Aktor i Oslo tingrett mener et norskpakistansk ektepar må dømmes til 21 års fengsel for trippeldrap i Pakistan i 2013.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Fakta om trippeldrapssaken

* 17. mai 2013 ble Tanveer Abbas (24) drept i Gujrat øst i Pakistan. Dagen etter ble også hans bror Shabir Abbas og faren Ghulam Haider drept. Alle ble drept med flere skudd mot hode og kropp.

* Ifølge tiltalen var det et hemmelig giftermål mellom Tanveer Abbas og hans nå 25 år gamle norske kusine, datter av hans mors bror, som utløste drapene. Kvinnens foreldre likte ikke at datteren giftet seg med en mann de ikke selv hadde pekt ut.

* Den 25 år gamle kvinnens mor (53) og far (67) skal ifølge tiltalen ha gitt farens bror (56) og Tanveer Abbas' egen bror i oppdrag å uføre drapene. Broren, som er siktet i Pakistan, ble pågrepet i Dubai i august fjor, men ble sluppet fri i juni.

* De tre tiltalte i Norge har vært varetektsfengslet i over to år.

* 56 åringen, som er bosatt i Fredrikstad, har tilstått å ha vært med på å planlegge drapene.

* Saken startet i Oslo tingrett i slutten av august. Onsdag 21. oktober la aktor ned påstand om 21 års fengsel for det tiltalte ekteparet i saken. Aktor ba om 17 års fengsel for den tiltalte 56-åringen.

56-åringen som har tilstått at han drepte niesens ektemann i Pakistan i 2013, bør få 17 års fengsel, mener aktor Leif Morten Eide, ifølge NRK.

Ekteparet, en 67 år gammel mann og en 53 år gammel kvinne, er sammen med 56-åringen tiltalt for overlagt drap på tre personer i Pakistan. Trippeldrapet skjedde 17. mai 2013 i Gujrat øst i Pakistan.

Bakgrunn: Tre norskpakistanere tiltalt for trippeldrap i Pakistan

Alle i familie

24 år gamle Tanveer Abbas, hans bror Shabir Abbas og faren Ghulam Haider ble alle drept av flere skudd fra et etthåndsvåpen og et tohåndsvåpen.

Drapene på broren og faren skjedde i gjestehuset til 56-åringen, som har tilstått. Tanveer Abbas ble drept i et hus tilhørende 67-åringens familie. Alle ble drept med flere skudd mot hode og kropp

Ifølge tiltalen var det et hemmelig ekteskap mellom Tanveer Abbas og hans norske kusine som utløste drapene. De to familiene er knyttet til hverandre fra før gjennom andre giftermål. Den tiltalte 56-åringen, bosatt i Fredrikstad, er onkel til den drepte 24-åringens norske ektefelle.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Rene henrettelser

Foreldrene lyktes ikke i å få datteren til å skille seg og skal ifølge tiltalen ha gitt 56-åringen og en ukjent person bosatt i Pakistan i oppdrag å drepe svigersønnen, hans bror og hans far.

– Drapene bærer karakter av rene henrettelser. De ble begge skutt i overkropp og hode med et automatgevær før de også ble skutt med en pistol, sa Eide i sin prosedyre onsdag formiddag,

– Kvinner blir gjort til varer som fedre og brødre kan skalte og valte med som de vil. Dette er en ukultur vi ikke kan akseptere, og det må reageres strengt av allmennpreventive årsaker, sa aktor, ifølge Aftenpostens referat. (©NTB)