Paris Saint-Germain kjørte over Marseille

Paris Saint-Germains Marquinhos feirer med lagkameratene etter å ha scoret mot Marseille. Foto: Claude Paris / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Paris Saint-Germain viser storform en drøy uke før returoppgjøret mot Barcelona i mesterligaen. Søndag vant hovedstadslaget 5-1 mot Marseille i Ligue 1.

Etter å ha blitt satt kraftig ned på jorda av Toulouse med 0-0 i forrige serierunde, viste Paris Saint-Germain forrykende angrepsfotball mot Marseille søndag.

De regjerende franske mesterne ledet 2-0 etter 16 minutter spill takket være scoringer av Marquinhos og Édinson Cavani. Sistnevnte scoret sitt 26. seriemål på 25 kamper.

Fem minutter ut i andre omgang økte Lucas Moura til 3-0, før nysigneringen Julian Draxler la på til 4-0.

Rod Fanni reduserte for Marseille etter 70 minutter, men midtbanemotoren Blaise Matuidi fastsatte sluttresultatet til 5-1 tre minutter senere.

Onsdag 8. mars møter Paris Saint-Germain Barcelona på bortebane. Franskmennene har 4-0 å gå på fra den første kampen i åttedelsfinalen.

Monaco leder fortsatt an i Ligue 1, men PSG følger tre poeng bak. Marseille faller på sin side til sjuendeplass, med dårligere målforskjell enn Saint-Étienne, som tapte 0-1 mot Caen uten nordmenn i troppen tidligere søndag.

I søndagens siste kamp vant Lyon hele 5-0 mot Metz. Tidligere Manchester United-spiller Memphis Depay scoret to av målene for hjemmelaget.