FBI intervjuet Flynn om Russland-kontakt

Det var sikkerhetsrådgiver Michael Flynns feilaktige forklaringer om sine samtaler med Russlands ambassadør til Washington som førte til hans avgang. Foto: Carolyn Kaster / AP / NTB scanpix
Det var sikkerhetsrådgiver Michael Flynns feilaktige forklaringer om sine samtaler med Russlands ambassadør til Washington som førte til hans avgang. Foto: Carolyn Kaster / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Donald Trumps tidligere sikkerhetsrådgiver Michael Flynn ble intervjuet av FBI om kontakten med Russlands ambassadør kort tid etter at Trump ble president. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Innholdet i intervjuet er ikke kjent, men kilder opplyser til New York Times at etterforskerne i det føderale politiet mente Flynn ikke var ærlig. Hvis myndighetene konkluderer med at Flynn med viten og vilje løy til FBI, kan han bli siktet for lovbrudd. Skandalen har allerede kostet Flynn jobben.

Etter at FBI snakket med Flynn 26. januar, meldte fungerende justisminister Sally Yates til Det hvite hus at det var betydelige forskjeller mellom det etterretningsansatte visste om kontakten og det Flynn opplyste offentligheten om, sier tidligere og nåværende regjeringskilder til avisa. Yates skal ha varslet at dette misforholdet kunne gjøre Flynn sårbar for russisk utpressing.