Toppidrettssjefen: - Prestisjen rundt vinter-OL tiltar internasjonalt

Toppidrettssjef Tore Øvrebø mener kampen om medaljene i vinter-OL er blitt enda mer tilspisset. Den norske målsettingen for 2018-lekene kommer i løpet av vinteren. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Toppidrettssjef Tore Øvrebø mener kampen om medaljene i vinter-OL er blitt enda mer tilspisset. Den norske målsettingen for 2018-lekene kommer i løpet av vinteren. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Toppidrettssjef Tore Øvrebø varsler at medaljemålet for vinter-OL i Pyeongchang er få måneder unna. Han spår at konkurransen blir tøffere enn noen gang.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Målsettingen vil komme i løpet av vinteren. Vi har et helhetsbilde når verdenscupsesongen er ferdig i mars, sier Øvrebø til NTB.

Norge innfridde akkurat Olympiatoppens mål da det ble 26 medaljer i Sotsji-OL i 2014. Fasiten ble 11 gull, 5 sølv og 10 bronse.

Konkurransen blir enda tøffere i sørkoreanske Pyeongchang om litt over ett år, mener Øvrebø.

- Vi må virkelig tenke oss om når vi skal finne en realistisk målsetting for troppen. Det er en spennende vinter vi har nå. Sist vinter hadde vi tidenes verdenscupsesong. Det blir spennende å se hvordan det utvikler seg.

- Det har vist seg at det ikke er så lett å ta disse medaljene på vinteren heller. Det er mange nasjoner som satser hardt. Prestisjen rundt vinter-OL tiltar også internasjonalt, så andre nasjoner vil melde seg på. Det er fullt trykk rundt de medaljene. Derfor blir det en spennende prosess å finne fram til en god målsetting, utdyper toppidrettssjefen.

- Ligger det an til et høyere måltall enn i 2014?

- Det får vi se. Jeg vil ikke forskuttere noe.

Pyeongchang-OL varer mellom 9. og 25. februar neste år.