Heltemodig innsats under Nice-angrep hedret

Fortsatt legger mange igjen hilsener og minnes dem som ble drept i Nice i fjor sommer. Foto: Eric Gaillard / Reuters / NTB scanpix
Fortsatt legger mange igjen hilsener og minnes dem som ble drept i Nice i fjor sommer. Foto: Eric Gaillard / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Nice (NTB-AFP): Fire menn som forsøkte å stanse angrepet som kostet 86 mennesker livet i Nice sist sommer, er hedret med den franske Æreslegionen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

På moped jaget Franck Terrier etter lastebilen som ble brukt til å meie ned folk på promenaden i Nice under nasjonaldagsfeiringen 14. juli. Da han kom opp på høyde med lastebilen, hengte han seg på førerhuset og slo til gjerningsmannen. Det var likevel ikke nok til å hindre Mohamed Lahouaiej Bouhlels videre ferd.

– Jeg var klar til å dø, sa Terrier til lokalavisen Nice Matin den gangen.

Nå blir han hedret med Frankrikes mest kjente orden. 22 borgere står på listen over dem som hedres i forbindelse med årsskiftet. I tillegg til Terrier, mottar tre andre ordenen for sin innsats 14. juli i fjor. De andre er syklisten Alexandre Nigues, som uten hell forsøkte å rive opp døren på lastebilen, og de to politimennene som jaget Bouhlel til fots og til slutt skjøt og drepte ham.

Angrepet i Nice var et mest dødbringende i Europa i 2016. Det antas også å ha vært inspirasjonen bak angrepet mot et julemarked i Berlin der tolv mennesker ble drept. (©NTB)