Kerry beskylder Assad for massakre i Aleppo

Den amerikanske utenriksministeren John Kerry anklager president Bashar al-Assad og hans regjering for å stå bak en massakre i Aleppo. Foto: François Lenoir / Reuters / NTB scanpix
Den amerikanske utenriksministeren John Kerry anklager president Bashar al-Assad og hans regjering for å stå bak en massakre i Aleppo. Foto: François Lenoir / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Washington (NTB-Ritzau): USAs utenriksminister John Kerry anklager regjeringen til Syrias president Bashar al-Assad for å sta bak «intet mindre enn en massakre» i Aleppo.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det er absolutt ingenting som kan rettferdiggjøre den tilfeldige og barbariske brutaliteten som sivile er utsatt for av regimet og deres allierte fra Russland og Iran i løpet av de siste ukene – og de siste fem årene, sier Kerry på en pressekonferanse.

– Assad-regimet utfører intet mindre enn en massakre, sier han, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Kerry oppfordrer det internasjonale samfunnet til å legge press på alle parter for å få slutt på krigen i Syria.

FNs sikkerhetsråd samles fredag for å drøfte situasjonen i Aleppo etter at evakueringen av sivile har begynt og syriske regjeringsstyrker har tatt full kontroll over byen. De skal drøfte blant annet muligheten for å sende internasjonale observatører som skal overvåke situasjonen og sørge for at nødhjelp kommer fram. (©NTB)