Brekke varslet ikke Baksaas om Bangladesh-utbetalinger

Konsernsjef i Telenor, Sigve Brekke. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix.
Konsernsjef i Telenor, Sigve Brekke. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Oslo (NTB): Telenors utbetalinger til forsvar og politi i Bangladesh granskes fortsatt. Nåværende Telenor-sjef Sigve Brekke varslet ikke sin overordnede om utbetalingene i 2013.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Telenors internrevisjon har avdekket uakseptable sponsorutbetalinger på 6,2 millioner kroner i Bangladesh, ifølge Dagens Næringsliv. Utbetalingene, som ble gjort av Telenors datterselskap Grameenphone, er blant sakene som skal ha ført til at styret vurderte Brekkes stilling i høst.

Avisen skriver at Brekke ikke varslet daværende konsernsjef Jon Fredrik Baksaas da han ble klar over saken i 2013. Brekke var da styreleder i Grameenphone og Asia-sjef i Telenor.

– Det her kunne vi gjort på en bedre måte, vi kunne gjort mer, sa Brekke på onsdagens pressekonferanse. I forkant opplyste Telenor-styret at de har ferdigbehandlet saken om Brekkes stilling og at han får fortsette i jobben.

Telenors kommunikasjonssjef Severin Roald sier granskningen av utbetalingene i Bangladesh ikke er avsluttet.

– Forholdene er brudd på våre retningslinjer, og det ser vi alvorlig på. Det er ikke avdekket forhold i gjennomgangen som er straffbare etter norsk lov. Våre undersøkelser i Bangladesh er ikke avsluttet, opplyser han. (©NTB)