Økt beredskap etter dobbeltdrapet

Blomster er satt ned ved Wilds Minne skole der 14 år gamle Jakob Hassan og Tone Ilebekk (48) ble knivstukket mandag og døde senere av skadene. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
Blomster er satt ned ved Wilds Minne skole der 14 år gamle Jakob Hassan og Tone Ilebekk (48) ble knivstukket mandag og døde senere av skadene. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Kristiansand (NTB): Beredskapen er økt kraftig i Kristiansand som følge av dobbeltdrapet. Politi og kommuneansatte forteller om et kriminelt ungdomsmiljø i sørlandsbyen, og de frykter bråk etter ukens hendelse.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi er kjent med mange rykter og hatmeldinger. Det snakkes også om represalier i ungdomsmiljøene. Derfor har vi laget en større beredskapsplan vi setter ut i livet, sier Sylwia Obuchowicz i Kristiansand kommune til Fædrelandsvennen. I helgen er det ekstra natteravner og politi i gatene, og menigheter og ungdomsklubber holder åpent.

– Noen lager konspirasjonsteorier, og vi ønsker å være ute blant ungdom å korrigere, roe ned og hjelpe, sier Obuchowicz.

Oppvekstdirektør Arild Rekve i kommunen har tidligere fortalt at barn helt ned i 11-12-årsalderen er med i kriminelle miljøer. En politi- og kommunerapport fra i fjor beskriver et ungdomsmiljø hvor narkotikabruk og -salg, slåssing og trusler er utbredt. (©NTB)