Brækhus ble tent av knallharde Mathis-treffere

Se intervju med Brækus fra etter kampen i vinduet over.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Anne Sophie Mathis traff Cecilia Brækhus knallhardt på hakespissen to ganger i første runde, men falt for eget grep og ble knust midt i annenrunden.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Kampen begynte avventende fra oss begge to, men Mathis fikk inn et par saftige treffere på hakespissen min i første runde. De slagene kjente jeg virkelig, og da gikk tankene mine til min mannlige spanske sparringpartner Emilio som virkelig har gitt meg rundjuling, fortalte Brækhus til NTB på pressekonferansen etter at hun hadde knust sin franske motstander.

Bakgrunn: Brækhus forsvarte VM-beltene

– På grunn av den knallharde og brutale sparringen jeg har vært gjennom, tålte jeg trefferne, men jeg skjønte at slike treffere ville jeg ikke tåle lenge, så da satte jeg opp tempoet og kunne følge planen min, sa hun videre.

Etter en temmelig jevn første runde, gikk det ikke mer enn ett minutt og fem sekunder av annenrunden før Mathis knakk sammen over tauene etter å ha mottatt en serie knallharde slag fra Brækhus. Den ubestridte og ubeseirede mesteren viste seg fra sin beste side. Nå står hun med 29 strake seirer.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Cecilia Brækhus utførte den reneste krigsdansen i ringen etter kampen. Hun fikk også opp statsminister og bysbarn Erna Solberg i ringen. Begge kunne slå fast at det første proffstevnet i boksing i Norge på 35 år var blitt en større suksess enn noen kunne drømme om.

– Ikke i mine villeste fantasier hadde jeg trodd at dette skulle gått så fort. Jeg var innstilt på ti knallharde runder, forklarte Brækhus etter sin aller første proffkamp på norsk jord. Hun ble også den første bokseren som har sikret en VM-tittel i proffboksing i Norge. Både Svein Erik «Spiker'n» Paulsen og Harald Skog har forsøkt seg tidligere uten å lykkes.

Se opptak fra pressekonferansen etter kampen under: