– Tønnebomber mot sykehus i Aleppo

Et rom i det ødelagte feltsykehuset i et opprørskontrollert område i Aleppo, fotografert lørdag. Foto: Abdalrhman Ismail / Reuters / NTB scanpix
Et rom i det ødelagte feltsykehuset i et opprørskontrollert område i Aleppo, fotografert lørdag. Foto: Abdalrhman Ismail / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Beirut (NTB-AFP-AP): Mens syriske regjeringsstyrker med russisk støtte fortsetter offensiven i Aleppo, ble det største feltsykehuset i den opprørskontrollerte delen av byen bombet for andre gang på få dager.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– To tønnebomber traff M10-sykehuset, og det meldes også om klasebomber, opplyser Adham Sahloul i Syrian American Medical Society, en syrisk-amerikansk hjelpeorganisasjon som støtter sykehuset.

Samtidig meldes det at russisk-støttede syriske styrker har gått til angrep på opprørere i Aleppos historiske gamleby. BBC skriver at minst 400 sivile, blant dem mange barn, ifølge FN er drept i byen den siste uka som følge av russiske og syriske angrep.

De økende sivile dødstallene har skapt internasjonal harme.

– Selv i lys av volden som har herjet i Aleppo de siste dagene, er de systematiske og målrettede angrepene mot helseinfrastruktur og helsepersonell samvittighetsløs, sier Frankrikes utenriksminister Jean-Marc Ayrault lørdag.

– Det er uakseptabelt å bombe sivile, barn og sykehus i Aleppo. Ingen medmenneskelighet. Assad og Russland beveger seg lenger unna fred, skriver Sveriges utenriksminister Margot Wallström på Twitter. (©NTB)