Tillitsvalgte bekymret for Forsvarets utdanningstilbud

Landstillitsvalgt i Tillitsmannsordningen i Forsvaret, Jens Kristian Øvstebø.
Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
Landstillitsvalgt i Tillitsmannsordningen i Forsvaret, Jens Kristian Øvstebø. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Oslo (NTB): De tillitsvalgte for vernepliktige i Forsvaret er bekymret over at regjeringen legger opp til en kraftig reduksjon i kompetanse- og utdanningssenteret Fokus.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Veiledningen Forsvaret tilbyr i dag, foreslås i realiteten nedlagt og fjernet fra der soldatene er. Det legges opp til at soldatene selv må bruke mye tid og krefter på å finne opplæring og utdanning som kan passe inn i en travel plikttjeneste, sier landstillitsvalgt i Tillitsmannsordningen i Forsvaret, Jens Kristian Øvstebø.

Øvstebø mener det ser ut til at regjeringen ikke har tenkt til å videreføre karriereveiledningen Forsvaret i dag tilbyr gjennom Fokus, en ordning seks av ti soldater benytter seg av.

– Det er akkurat kommet en offentlig utredning om karriereveiledning der viktigheten av dagens tilbud i Forsvaret understrekes. Dette setter forslaget fra regjeringen i et underlig lys, sier han.

De tillitsvalgte mener at regjeringens satsing på Forsvaret de neste 20 årene er gledelig, men uttaler at de «tar det for gitt at dette også kommer de i førstegangstjenesten til gode». (©NTB)