Leger Uten Grenser ber Syrias naboland åpne grensene

Dette Leger Uten Grenser-støttede sykehuset i Aleppo i Nord-Syria ble truffet av luftangrep i forrige uke.
Foto: Abdalrhman Ismail / Reuters / NTB scanpix
Dette Leger Uten Grenser-støttede sykehuset i Aleppo i Nord-Syria ble truffet av luftangrep i forrige uke. Foto: Abdalrhman Ismail / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Beirut (NTB-AFP): Jerome Oberreit, sjef i Leger Uten Grenser, mener Syrias naboer må åpne grensene slik at folk kan flykte fra det krigsherjede landet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi må sørge for at grensen mellom Syria og andre land forblir åpen. Det er en livsviktig forbindelseslinje, og mennesker burde ha rett til å flykte fra konflikter, sier Oberreit.

Uttalelsene kommer i kjølvannet av luftangrepet mot en flyktningleir for internt fordrevne syrere i Idlib-provinsen nord i landet, nær grensen til Tyrkia. Minst 30 personer, deriblant kvinner og sju barn, mistet livet i angrepet.

Oberreit sier hendelsen «illustrerer at tanken om trygge soner inne i Syria er farlig feil».

Bare i fjor ble 63 sykehus og klinikker som Leger Uten Grenser støtter i Syria, truffet av luftangrep. I år er ytterligere tolv blitt bombet, men dette er langt fra de eneste sykehusene som er rammet i landet, ifølge Oberreit.

– Vi jobber under svært ekstreme forhold, og dessverre er mange andre konstruksjoner blitt truffet uten at det er blitt latt merke til, sier han. (©NTB)