Ap og Sp inviterer KrF til samarbeid

Ny samarbeidstrio? Ap, Sp og KrF får flertall på Stortinget i en ny måling. Her er partiene representert ved sine partiledere. Knut Arild Hareide (KrF), Trygve Slagsvold Vedum (Sp) og Jonas Gahr Støre (Ap). Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix
Ny samarbeidstrio? Ap, Sp og KrF får flertall på Stortinget i en ny måling. Her er partiene representert ved sine partiledere. Knut Arild Hareide (KrF), Trygve Slagsvold Vedum (Sp) og Jonas Gahr Støre (Ap). Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Oslo (NTB): En ny måling viser at Arbeiderpartiet, Senterpartiet og Kristelig Folkeparti ville hatt stortingsflertall sammen. Både Ap og Sp stiller seg åpne for et slikt samarbeid, mens KrF er mer lunkne.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er første gang at Norfaktas måling for Nationen og Klassekampen viser at de tre partiene har flertall. Trioen ville fått 87 av 169 mandater hvis dette var et valgresultat.

Senterparti-leder Trygve Slagsvold Vedum kommer med en klar invitasjon til KrF i Nationen.

– Jeg synes det er naturlig at de partiene som er mest enige, samarbeider. Og i mange saker opplever jeg at KrF er mer enig med Sp og Ap enn med Høyre og Frp. Vi håper og tror det er mulig å danne alternative flertall, og denne målingen er motiverende og viser at det er veldig mulig å få til, sier han.

Ap-nestlederleder Hadia Tajik viser til at partiet hennes samarbeider godt med KrF på Stortinget i dag og er åpen for et regjeringssamarbeid etter 2017.

I KrF-leiren er responsen mer avventende. Partiet skal gjøre en grundig vurdering av politiske valg og partnere fram mot 2017, og parlamentarisk leder Hans Olav Syversen påpeker at partiet står et stykke fra Ap. (©NTB)